• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí vývar

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
4fotografie
Nahrát fotku
 

Silný hovězí vývar zahřeje, zasytí a postaví vás na nohy, když se zrovna necítíte dobře. V hotové polévce nesmí kromě masa a spousty zeleniny chybět ani noky. Pusťte se s chutí do jídla a uvidíte, jak si díky tomuto pokrmu zpříjemníte den.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • celer
    • 1
      lžíce sůl
    • pórek 10 cm
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      l voda
    • 1
      ks petržel
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • nové koření
    • 1
      ks houby žampion
    • pepř celý
    • 1
      ks rajče
    • 1
      kg masové kosti hovězí
  • Polévka s noky
    • celer 1/4
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks petržel
    • 100
      g hrubá mouka
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • maso z vývaru
    • 100
      ml mléko polotučné

Postup přípravy receptu

1
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče, houbu, cibuli, česnek i koření. Osolte a přiveďte k varu.
3
Teplotu snižte tak, aby se voda jen jemně čeřila, seberte lžící pěnu a nepřiklopené vařte 6–8 hodin.
4
Sceďte. Kořenovou zeleninu nakrájejte a uvařte ve vývaru.
5
Vejce rozšlehejte s mlékem, osolte a vmíchejte mouku.
6
Lžičkou tvořte noky, které uvařte v osolené vodě. Vložte do vývaru i s kousky masa, přidejte nasekanou petrželku, sůl a pepř.

RADA: Jak na poctivý domácí vývar, jak ho připravují šéfkuchaři

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar FOOD
Polévky Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Houby Hrubá mouka Maso Masové kosti Mléko polotučné Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželka Pórek Rajče Sůl Tymián Vejce Voda

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

22
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
18
Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles
16
Svařák
Svařák
15
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Tajná mise Bena Stillera: Inkognito v Tatrách, pak se ukryl v Česku!

Tajná mise Bena Stillera: Inkognito v Tatrách, pak se ukryl v Česku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
Hovězí tokáň
Hovězí tokáň
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar se žloutkem
Hovězí vývar se žloutkem
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact