• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí vývar

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
4fotografie
Nahrát fotku
 

Silný hovězí vývar zahřeje, zasytí a postaví vás na nohy, když se zrovna necítíte dobře. V hotové polévce nesmí kromě masa a spousty zeleniny chybět ani noky. Pusťte se s chutí do jídla a uvidíte, jak si díky tomuto pokrmu zpříjemníte den.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • celer
    • 1
      lžíce sůl
    • pórek 10 cm
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      l voda
    • 1
      ks petržel
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • nové koření
    • 1
      ks houby žampion
    • pepř celý
    • 1
      ks rajče
    • 1
      kg masové kosti hovězí
  • Polévka s noky
    • celer 1/4
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks petržel
    • 100
      g hrubá mouka
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • maso z vývaru
    • 100
      ml mléko polotučné

Postup přípravy receptu

1
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče, houbu, cibuli, česnek i koření. Osolte a přiveďte k varu.
3
Teplotu snižte tak, aby se voda jen jemně čeřila, seberte lžící pěnu a nepřiklopené vařte 6–8 hodin.
4
Sceďte. Kořenovou zeleninu nakrájejte a uvařte ve vývaru.
5
Vejce rozšlehejte s mlékem, osolte a vmíchejte mouku.
6
Lžičkou tvořte noky, které uvařte v osolené vodě. Vložte do vývaru i s kousky masa, přidejte nasekanou petrželku, sůl a pepř.

RADA: Jak na poctivý domácí vývar, jak ho připravují šéfkuchaři

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar FOOD
Polévky Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Houby Hrubá mouka Maso Masové kosti Mléko polotučné Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželka Pórek Rajče Sůl Tymián Vejce Voda

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

listové těsto

listové těsto

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
23
Tvarohové knedlíky s jahodami
Tvarohové knedlíky s…
17
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
Hovězí tokáň
Hovězí tokáň
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar se žloutkem
Hovězí vývar se žloutkem
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact