• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí šuej ču
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí šuej ču

autor: majlika3
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 200
      g hovězí maso roštěná
    • 1
      hrnek jasmínová rýže
    • pekingské zelí možno nahradit i obyčejným zelím
    • 1
      lžička červený vinný ocet asi není v původní receptuře, ale hodí se tam.
    • 2
      lžička tmavá sojová omáčka pokud možno, zkuste použít pravou u vietnamců/ číňanu
    • 1
      lžička pasta - feferonková Zančka ADY- kupuji v globusu- je spíše slaná, než pálivá.
    • 5
      lžíce solamyl (bramborový škrob) na obalení
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na osmažení
    • 400
      ml hovězí vývar

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru.
2
Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko osolit.
3
Hovězí maso nakrájím na tenké plátky ( max 0,5cm), udělám kostičky max 4x4 cm a obalím solamylu, klidně více, alespoň nebude třeba omáčku dohušťovat.
4
Na rozpálenou pánev (ideálně hluboká wok) s olejem hodím osmahnout maso, bude se lepit, ale to nevadí. po cca 3 minutkách, zaliji vývarem, přidám sůl, pepř, veškeré omáčky, chilli i balsamico a nechám provažit.
5
Mezitím si sliji zelí, nechám odkapat a vložím na dno skleněné misky. Rýže už bude asi také hotová, tak hrnec přepnu pouze na udržování teploty..
6
Ochutnám omáčku u masa- chuť by měla být velmi výrazná- kyselo-slano pálivá. Popravdě, když jsem to jedla poprvé v restauraci, tak jsem si řekla, že už to nikdy jíst nechci, ale cca po 14 dnech se mi ta chuť rozležela v hlavě a tak jsem to doma zkoušela tolikrát, až se mi povedlo něco podobného vytvořit doma a miluji to.
7
Pokud jsme s chutí spokojení nalijeme maso a omáčku do misky na zelí a podáváme s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 26. 5. 2017 14:37

    A jaké maso jste Baruš ozkoušela? Mě se asi nejvíc osvědčila krkovička a roštěná. Jak dlouho jste to vařila? Pokud se u hovězího přetáhne doba smažení, tak je pak tuhé a musí se nechat dusit, aby změklo.

  • Bara | 24. 11. 2016 16:29

    Zkusila jsem a staci. Opakovat nebudu urcite. Maso po provareni tuhe jak podrazka a chut, nechut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Smažení Vaření Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Hovězí maso Hovězí vývar Jasmínová rýže Olej Pasta - feferonková Pekingské zelí Pepř mletý Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tmavá sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

182
Dýňová tortila
Dýňová tortila
123
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
103
Máslové řízky
Máslové řízky
69
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
52
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí tokáň
Hovězí tokáň
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar / hovězí polévka
  • Recepty.cz
  • Hovězí šuej ču
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact