• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí Stroganov II.
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí Stroganov II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 91
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Hovězí Stroganov

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 600
      g hovězí svíčková nebo roštěnec
    • 200
      ml smetana
    • 200
      g žampiony
    • 1
      lžička hořčice
    • 2
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku osmahnutou na másle a prudce opečeme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přidáme na plátky nakrájené žampióny, rajčatový protlak, hořčici, směs osmahneme, zalijeme smetanou, podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a povaříme.
3
Podáváme s dušenou rýží, smaženými bramborovými hranolky nebo s brambory.

RADA: Jak vařit rýži - podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • a-lan | 9. 7. 2016 12:36

    Výborný návod, jen musíte postupovat přesně dle něj. Maso nakrájejte na nudličky a každou (!) musíte jemně naklepat. Hi Hi !!! :-D

  • Karlos | 18. 2. 2016 19:09

    Nelze k plotně umělkyně :'( :'( :'(

  • gogo | 13. 10. 2015 17:14

    když to je z vepřového, tak to není Stroganov, ale vlastní výtvor :-X pak už je jedno, co tam šlehnete podle vlastní chuti (v původním receptu je dokonce smetana ušlehaná)

  • gogo | 13. 10. 2015 17:14

    když to je z vepřového, tak to není Stroganov, ale vlastní výtvor :-X pak už je jedno, co tam šlehnete podle vlastní chuti (v původním receptu je dokonce smetana ušlehaná)

  • Josef Kunert | 14. 9. 2015 20:20

    Pokud někdo maso restuje, potom dusí v hrnci a nakonec v papiňáku tak z toho má hovězí vývar na podlévání. Když někdo udělá tento postup tak ať raději vůbec neleze k plotně.

  • Celtiana | 27. 8. 2015 22:35

    Trošku jsem si recept poupravila v dávkování surovin (ale to dělám téměř se vším) a musím říct, že to nemělo chybu. Jako přílohu jsme měli hranolky na přání manžela. Fakt super, chutnalo. <3

  • Chabrová | 31. 1. 2014 18:14

    Tohle taky není to, za co se vydává a fotka je taky o ničem, protože, kdyby tam dali protlak, tak z toho nebude hovězí na smetaně, ale něco jako guláš.

  • Mortymer | 31. 1. 2014 18:05

    Takhle vypadá pravý stroganov: https://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=674&q=hov%C4%9Bz%C3%AD+stroganov&oq=hov%C4%9Bz%C3%AD+stro&gs_l=img.3.0.0l2j0i24l4.6224.11263.0.12412.11.8.0.3.3.0.115.734.7j1.8.0....0...1ac.1.32.img..0.11.764.e7wOjqeT7h0#hl=cs&q=jamie+oliver+beef+stroganoff&tbm=isch&imgdii=_

  • Mortymer | 31. 1. 2014 17:58

    Koukněte na Jameiho Olivera. Jak to dělá. Maso na centimetrové plátky a na pánvi smažit na 2 lžících oleje cca 2 minuty. Žádné dušení ani dlouhé vaření. A Věro, ne smetanou, ale bílý jogurt a kapku mléka. :-)

  • mmm | 3. 1. 2014 13:13

    Koukám, že tady málokdo pochopil, že "stroganov" není "hovězí na žampiónech" - první je minutková příprava masa (a to nejde z každého masa), druhé je dušení - výsledek jsou dvě úplně jiná jídla! Ale nedivím se - pokud bych to nikdy nejedl, tak jak to má být, taky bych to asi nevěděl.

  • Qvido | 5. 4. 2013 09:20

    Svíčkovou i roštěnou stačí orestovat a chvilku podusit. Do papiňáku ji může dát jenom barbar. A na pánvi se píše měkké i.

  • Jarouš | 5. 4. 2013 09:17

    Myslete laskavě přímo hlavou. 600 gramů masa jsou tři, případně čtyři porce.

  • Ilonka Novotná | 2. 3. 2013 11:29

    Nejdřiv jsem maso orestovala na Voku,pak na pánvy,potom dusila v hrnci a nakonec v papináku.Maso se nedalo jist.Doporučuju na dietu.Maso vám leží v žaludku 3 dny a nemate hlad. :-D

  • Věra | 20. 11. 2012 14:05

    Budu se pokoušet o něco podobného, ale z vepřového masa, jen jsem se chtěla zeptat, bylo mi řečeno, že stroganov se dělá ze zakysané smetany, já osobně bych to zalila smetanou na vaření tak se radší ptám=) Děkuji

  • Peťa | 2. 1. 2012 22:31

    Já dusil hovězí 3h na nejmenší plamen. Udělal se tak silný vývar, že jsem jen malinko opepřil a osolil. Smetanu jsem nedával... Zkazila by to. Je to lepší bez ní. Trochu jsem to zahustil tmavou jíškou. Podávám to s hráškovou rýží. Jsou to cca 4 normální porce. Ale je to kulinářský zážitek :)

  • Dana | 31. 10. 2011 09:24

    Delala jsem s mletym hovezim a taky super!

  • Lu | 14. 8. 2011 12:07

    Výborné a rychlé, když se to dělá z kuřecího ani to nemusí byt v lednici 2h, jak píšou. celé rodině to moooc chutná! dnes budu dělat z vepřového, tak jsem zvědavá :-)

  • eliška | 11. 7. 2011 16:18

    Prosím vás, jak dlouho trvá jídlo udělat? a pro kolik lidí je uvedené množství surovin? Děkuju

  • Venca | 1. 3. 2011 18:34

    Tak to nežer slovenská čubko

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 25. 1. 2011 18:11

    Dělám stejně s hovězím i s kuřecím, foto přiloženo , moc dobré

  • marie mateju | 14. 5. 2009 08:51

    No konečně jsem našla opravdu Stroganov,ale uvařím ho ze zadního.pak napísnu jak se povedl.

  • recepty 73 | 10. 3. 2009 13:16

    Tak to byla senzace!Měli jsme s rýží a z roštěné.1*Jen do nádobí se jaksi nikdo nehrne...Jiří

  • Martina Schwoiserová | 6. 3. 2009 09:14

    Musím uznať,že tento recept je vinikajúci a to ako chuťovo,tak lahodí oku!Za nás 1*

  • Anonym | 6. 10. 2007 11:32

    Na vaření jsem játro, ale tohle se mi povedlo a jídlo bylo excelentní, udělal jsem jenom změnu, že místo na másle jsem to dělal na panenském olivovém oleji. S kroketkama hmmmmm, kurník já bych se toho užral :)

  • Anonym | 16. 7. 2007 17:07

    výborné...

  • Anonym | 29. 6. 2007 16:41

    A jak to dopadlo?

  • Rene Hynek | 12. 6. 2005 09:54

    Neděle 11,00 hod. a jdu na to. Uvidíme jak to dopadne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Máslo Pepř mletý Rajský protlak Smetana Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

15
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové Cordon Bleu
12
Šunkovo-sýrové karbanátky
Šunkovo-sýrové karbanátky
11
Dýňová tortila
Dýňová tortila
11
Mandarinkové řezy
Mandarinkové řezy
10
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem …
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
Hovězí tokáň
Hovězí tokáň
  • Recepty.cz
  • Hovězí Stroganov II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact