• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí Stroganov II.
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí Stroganov II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 91
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Hovězí Stroganov

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 600
      g hovězí svíčková nebo roštěnec
    • 200
      ml smetana
    • 200
      g žampiony
    • 1
      lžička hořčice
    • 2
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku osmahnutou na másle a prudce opečeme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přidáme na plátky nakrájené žampióny, rajčatový protlak, hořčici, směs osmahneme, zalijeme smetanou, podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a povaříme.
3
Podáváme s dušenou rýží, smaženými bramborovými hranolky nebo s brambory.

RADA: Jak vařit rýži - podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • a-lan | 9. 7. 2016 12:36

    Výborný návod, jen musíte postupovat přesně dle něj. Maso nakrájejte na nudličky a každou (!) musíte jemně naklepat. Hi Hi !!! :-D

  • Karlos | 18. 2. 2016 19:09

    Nelze k plotně umělkyně :'( :'( :'(

  • gogo | 13. 10. 2015 17:14

    když to je z vepřového, tak to není Stroganov, ale vlastní výtvor :-X pak už je jedno, co tam šlehnete podle vlastní chuti (v původním receptu je dokonce smetana ušlehaná)

  • gogo | 13. 10. 2015 17:14

    když to je z vepřového, tak to není Stroganov, ale vlastní výtvor :-X pak už je jedno, co tam šlehnete podle vlastní chuti (v původním receptu je dokonce smetana ušlehaná)

  • Josef Kunert | 14. 9. 2015 20:20

    Pokud někdo maso restuje, potom dusí v hrnci a nakonec v papiňáku tak z toho má hovězí vývar na podlévání. Když někdo udělá tento postup tak ať raději vůbec neleze k plotně.

  • Celtiana | 27. 8. 2015 22:35

    Trošku jsem si recept poupravila v dávkování surovin (ale to dělám téměř se vším) a musím říct, že to nemělo chybu. Jako přílohu jsme měli hranolky na přání manžela. Fakt super, chutnalo. <3

  • Chabrová | 31. 1. 2014 18:14

    Tohle taky není to, za co se vydává a fotka je taky o ničem, protože, kdyby tam dali protlak, tak z toho nebude hovězí na smetaně, ale něco jako guláš.

  • Mortymer | 31. 1. 2014 18:05

    Takhle vypadá pravý stroganov: https://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=674&q=hov%C4%9Bz%C3%AD+stroganov&oq=hov%C4%9Bz%C3%AD+stro&gs_l=img.3.0.0l2j0i24l4.6224.11263.0.12412.11.8.0.3.3.0.115.734.7j1.8.0....0...1ac.1.32.img..0.11.764.e7wOjqeT7h0#hl=cs&q=jamie+oliver+beef+stroganoff&tbm=isch&imgdii=_

  • Mortymer | 31. 1. 2014 17:58

    Koukněte na Jameiho Olivera. Jak to dělá. Maso na centimetrové plátky a na pánvi smažit na 2 lžících oleje cca 2 minuty. Žádné dušení ani dlouhé vaření. A Věro, ne smetanou, ale bílý jogurt a kapku mléka. :-)

  • mmm | 3. 1. 2014 13:13

    Koukám, že tady málokdo pochopil, že "stroganov" není "hovězí na žampiónech" - první je minutková příprava masa (a to nejde z každého masa), druhé je dušení - výsledek jsou dvě úplně jiná jídla! Ale nedivím se - pokud bych to nikdy nejedl, tak jak to má být, taky bych to asi nevěděl.

  • Qvido | 5. 4. 2013 09:20

    Svíčkovou i roštěnou stačí orestovat a chvilku podusit. Do papiňáku ji může dát jenom barbar. A na pánvi se píše měkké i.

  • Jarouš | 5. 4. 2013 09:17

    Myslete laskavě přímo hlavou. 600 gramů masa jsou tři, případně čtyři porce.

  • Ilonka Novotná | 2. 3. 2013 11:29

    Nejdřiv jsem maso orestovala na Voku,pak na pánvy,potom dusila v hrnci a nakonec v papináku.Maso se nedalo jist.Doporučuju na dietu.Maso vám leží v žaludku 3 dny a nemate hlad. :-D

  • Věra | 20. 11. 2012 14:05

    Budu se pokoušet o něco podobného, ale z vepřového masa, jen jsem se chtěla zeptat, bylo mi řečeno, že stroganov se dělá ze zakysané smetany, já osobně bych to zalila smetanou na vaření tak se radší ptám=) Děkuji

  • Peťa | 2. 1. 2012 22:31

    Já dusil hovězí 3h na nejmenší plamen. Udělal se tak silný vývar, že jsem jen malinko opepřil a osolil. Smetanu jsem nedával... Zkazila by to. Je to lepší bez ní. Trochu jsem to zahustil tmavou jíškou. Podávám to s hráškovou rýží. Jsou to cca 4 normální porce. Ale je to kulinářský zážitek :)

  • Dana | 31. 10. 2011 09:24

    Delala jsem s mletym hovezim a taky super!

  • Lu | 14. 8. 2011 12:07

    Výborné a rychlé, když se to dělá z kuřecího ani to nemusí byt v lednici 2h, jak píšou. celé rodině to moooc chutná! dnes budu dělat z vepřového, tak jsem zvědavá :-)

  • eliška | 11. 7. 2011 16:18

    Prosím vás, jak dlouho trvá jídlo udělat? a pro kolik lidí je uvedené množství surovin? Děkuju

  • Venca | 1. 3. 2011 18:34

    Tak to nežer slovenská čubko

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 25. 1. 2011 18:11

    Dělám stejně s hovězím i s kuřecím, foto přiloženo , moc dobré

  • marie mateju | 14. 5. 2009 08:51

    No konečně jsem našla opravdu Stroganov,ale uvařím ho ze zadního.pak napísnu jak se povedl.

  • recepty 73 | 10. 3. 2009 13:16

    Tak to byla senzace!Měli jsme s rýží a z roštěné.1*Jen do nádobí se jaksi nikdo nehrne...Jiří

  • Martina Schwoiserová | 6. 3. 2009 09:14

    Musím uznať,že tento recept je vinikajúci a to ako chuťovo,tak lahodí oku!Za nás 1*

  • Anonym | 6. 10. 2007 11:32

    Na vaření jsem játro, ale tohle se mi povedlo a jídlo bylo excelentní, udělal jsem jenom změnu, že místo na másle jsem to dělal na panenském olivovém oleji. S kroketkama hmmmmm, kurník já bych se toho užral :)

  • Anonym | 16. 7. 2007 17:07

    výborné...

  • Anonym | 29. 6. 2007 16:41

    A jak to dopadlo?

  • Rene Hynek | 12. 6. 2005 09:54

    Neděle 11,00 hod. a jdu na to. Uvidíme jak to dopadne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Máslo Pepř mletý Rajský protlak Smetana Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

34
Čočka na kyselo po našem
Čočka na kyselo po našem
33
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
28
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
21
Sýrová pomazánka na topinky
Sýrová pomazánka na…
20
Tykvový kompot
Tykvový kompot

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 29. 5. 2025: Kdo by si měl dát do pořádku finance a kdo zažije příjemný večer?

Denní horoskop na čtvrtek 29. 5. 2025: Kdo by si měl dát do pořádku finance a kdo zažije příjemný večer?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Agáta s milenkou u soudu proti Soukupovi: Zničující důkazy! Prášky a chlast...

Agáta s milenkou u soudu proti Soukupovi: Zničující důkazy! Prášky a chlast...

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem …
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
Hovězí tokáň
Hovězí tokáň
  • Recepty.cz
  • Hovězí Stroganov II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact