• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí Stroganov
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí Stroganov

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí Stroganov
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí svíčková
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g žampiony
    • 250
      ml hovězí vývar
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na proužky. Osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme polovinu másla a na něm zprudka osmahneme maso. Hotové maso vyjmeme a držíme v teple. Na pánev dáme zbytek másla, přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Přidáme žampiony a vaříme další 3 minuty. Přilijeme vývar, osolíme a vaříme dalších 5 minut. V misce smícháme mouku a kysanou smetanu, pomalu vmícháme k zelenině a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Maso vrátíme do pánve, promícháme a dobře prohřejeme.
2
Jako příloha jsou vhodné hranolky, vařené brambory nebo rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Křivský | 9. 2. 2008 10:57

    tak dneska se poprve chystám na Stroganov. Pročetl jsem různé recepty a nejsem z toho moudrý. Zkusím takový kompromis. vývar - protlak - horčice - bez vína, žampionů a okurekKdyž jsem naposledy jedl v restauraci tuším, že tam byla i mrkev a mělo to takovou tu "svíčkovou chuť"

  • Olina | 10. 6. 2005 11:31

    Já dělám stroganov z roštěné, takže se maso chvíli dusí. Přidávám také nadrobno nakrájenou kyselou okurku a lžíci plonotučné hořčice. Ale jinak je to hle jídlo prostě skvělé.

  • balcarka | 8. 3. 2005 14:26

    bááááječnééééééé

  • Anonym | 28. 12. 2004 00:38

    Nedokáži si představit ja se na másle může s prudka maso osmahnout.Co takhle použít olej?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

132
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
108
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
96
Zeleninový salát s medvědím česnekem a vejci
Zeleninový salát s…
92
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…
33
Tikka masala s vejci
Tikka masala s vejci

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Hovězí Stroganov
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact