• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 88
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • pepř mletý :čerstvě mletý nebo drcený
    • 250
      ml smetana
    • 4
      ks hovězí maso
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

1
Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem. Nesolíme! Olej rozehřejeme na těžké, nejlépe litinové nebo grilovací pánvi.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
**RARE STEAK** (krvavý): Steaky zprudka opečeme z obou stran (z každé asi 2 minuty).
3
**MEDIUM STEAK** (středně propečený): Po první minutě prudkého smažení plamen zmírníme a maso dopékáme 2 minuty po obou stranách.
4
**WELL DONE** (propečené): Steaky opékáme 5 minut po obou stranách,během pečení postupně snižujeme plamen.
5
Při obracení v žádném případě nenapichujeme steaky na vidličku, aby nevytekla šťáva. Hotové steaky vyjmeme, osolíme, necháme na teplém místě a doděláme omáčku.

RADA: JAk na správně šťavnatý steak?

6
Výpek z pánve zalijeme smetanou, osolíme a můžeme přidat i mletý pepř. Krátce povaříme, aby omáčka zhoustla. Hotovou omáčkou pak pepřové steaky na talíři přelijeme.
7
Pokud chceme omáčce dodat výraznější chuť, přidáme do pánve vysmažit i kousek uzeného špeku.
8
Na steaky můžeme použít nejen zadní hovězí, ale i přední. S výběrem nám poradí každý dobrý řezník.
9
Podáváme s bramborovou přílohou, například s rozpečenými bylinkovými bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak s houbovým přelivem

Steak s houbovým přelivem

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hobit | 29. 12. 2016 14:09

    jenom barbar :-S

  • Marcela | 6. 12. 2016 05:48

    Připraveno včera manželovi s láskou. Děkuji, bylo to výborné.

  • Marcela | 6. 12. 2016 05:47

    Připraveno včera manželovi s láskou. Děkuji, bylo to výborné.

  • Lenny | 10. 10. 2016 13:55

    Mam kamarada kuchare a ten dela ty nejlepsi steaky na svete a s peprovou omackou a domacima hranolkama :-* OYes

  • sakumprásk | 15. 6. 2016 07:48

    chrocht chrocht, nebe v hubě :-D

  • Elis | 5. 2. 2016 14:42

    Skvělé <3 To nemělo jedinou chybičku :-))

  • Iva Kočárková | 10. 10. 2015 17:18

    Moje první dva bifteky dopadly nad očekávání, děkuji za recpet.

  • Honza | 16. 5. 2015 20:45

    SUPER 8-)

  • Věra Šarbochová | 23. 5. 2014 14:00

    Tohle je přesně to co jsem hledala.Já tedy žádnou krev co teče z masa nesnesu,takže jsem propekla maso důkladně a bylo to perfektní a rychlé.Děkuji.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 11. 2013 15:51

    Popis přípravy steaku je dobrý, pepřová omáčka je trochu zjednodušené verze, určitě se s tím dá více vyhrát (brandy, flambování, nakládaný zelený pepř).

  • Gréta | 3. 11. 2013 08:25

    Kdo to naklepává? :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Grilování & BBQ Grilované hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hovězí maso Olej Pepř mletý Smetana Sůl

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

413
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
59
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky…
48
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
39
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…
36
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou…
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
  • Recepty.cz
  • Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact