• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí roštěná
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí roštěná

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí roštěná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      plátek hovězí roštěná
    • 200
      g slanina
    • 2
      ks cibule střední
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná a dijonská
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Plátky jemně naklepeme, nařízneme, osolíme, potřeme oběma druhy hořčice a paprikou. Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, vložíme roštěnky. Necháme je tzv. zatáhnout. Podlijeme vodou a dusíme asi 45 minut. Měkké maso vyjmeme, do směsi nalijeme smetanu a rozmixujeme. Do omáčky vložíme moso.
2
Jako příloha se hodí bramborový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Rubešová | 27. 5. 2008 10:41

    Jasne rostenka je rostenka nejlepsi tak sesnactileta

  • hana nováková | 27. 5. 2008 09:14

    Vážená paní Vrabcová, recept jsem poslala s odkazem na autorku už spolu se svým prvním komentářem, za nímž si pevně stojím.

  • Marcela Vrabcová | 26. 5. 2008 15:14

    Třeba ho tam nekdy jednou muzete pridat..., misto plivani na jine recepty.

  • hana nováková | 26. 5. 2008 12:21

    Ano, je to Sandtnerka a její slavná kuchařka. Bohužel, recept od ní se v nových neobjevil. Třeba někdy jednou...

  • Oldřich Gargulák | 23. 5. 2008 20:52

    Ale Marii Janků-Sandtnerovou určitě znáte.

  • Tereza J. | 23. 5. 2008 18:51

    Pani Hana, ako tu napísala Laďka, hovädzia roštenka je druh mäsa, je to po sviečkovici najviac cenený druh hovädzieho mäsa. Používa sa na minútky, na anglický spôsob ( rozbíf ) alebo dusením na rôzne spôsoby. Takže neexistuje jeden jediný spôsob prípravy roštenky, ale množstvo druhov príprav a postupov.

  • Tereza J. | 23. 5. 2008 18:51

    Pani Hana, ako tu napísala Laďka, hovädzia roštenka je druh mäsa, je to po sviečkovici najviac cenený druh hovädzieho mäsa. Používa sa na minútky, na anglický spôsob ( rozbíf ) alebo dusením na rôzne spôsoby. Takže neexistuje jeden jediný spôsob prípravy roštenky, ale množstvo druhov príprav a postupov.

  • ladislava staffenová | 23. 5. 2008 16:38

    Jen pro doplnění - roštěná jsou lidové názvy druhu hovězího masa - vysoký nebo nízký roštěnec (viz jakákoli kuchařka i www.hovezimaso,cz),takže na co to kuchař použije a a ja k to nazve,je čistě jen na něm.Klasika - roštěná a omáčka - každý známe nejméně tucet obměn a každá je ta pravá pro toho,kdo vaří. Hlavně,že si pochutnáme,ne? :)))

  • Marcela Vrabcová | 23. 5. 2008 16:16

    Pani Hano, ale tady nikdo nerika, ze je to tradicni rostena. Je to proste dalsi recept na upravu rostenky. Ja osobne bych sice taky volila jinou prilohu, na druhou stranu ten knedlik laka k vyzkouseni. Porad mi to prijde lepsi nez rizek s testovinami, ktery mi nabizeji v Nemecku. Pani Marii Janku neznam, ale co vim, tak treba pani Arian, nebo Terezka J., jsou rozhodne nezpochybnitelne kucharske kapacity :-).

  • hana nováková | 23. 5. 2008 10:24

    Není to otázka chuti! Tradiční hovězí roštěná se prostě dělá odlišně, pokud to nazvete jakkoliv jinak, je to zcela v pořádku a nebudu mít výhrady. Pouze k době dušení, 45 minut je zkrátka příliš. Přidávám recept na pravou hovězí roštěnou od (snad nezpochybnitelné) kuchařské kapacity Marie Janků.

  • Hela - | 22. 5. 2008 18:36

    Jestli se nemýlím, tak v kuchařkách je to prezentováno jako Švédská roštěná a je to moc dobré. Ten bramborový knedlík je sice věcí názoru, ale pokud se jí i s gulášem, tak proč ne.

  • ladislava staffenová | 22. 5. 2008 17:40

    souhlasím s paní Terezkou, já sma takto obdobně maso připravuju,je velmi dobré a maso přece zkoušíme,nenecháme ho tam přesně tolik a tolik minut,nejen trouba i plotýnky a tedy celý sporák - každý vaří a peče jinak.Tu 1 jsem dala já a můžu mít třeba výhrady k příloze - já miluju rýži,těstoviny brambory,tak dám jinou přílohu a neřeším to:)))hezký podvečer stafl

  • Tereza J. | 22. 5. 2008 16:58

    Prečo nazývať hocijaké jedlo nechutnosťou? A hneď 5, len preto, že ja mám iné chute ?

  • hana nováková | 22. 5. 2008 14:57

    Pravá hovězí roštěná je tak výrazné maso, že je škoda ji "vylepšovat" cibulí nebo hořčicí. To, co je tu uvedeno, připomíná španělské ptáčky na smetaně, navíc roštěnka dušená 45 minut, bude chutnat jako hadr. Bramborový knedlík tu nechutnost jen korunuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Hovězí roštěná Paprika - sladká Rostlinný olej Slanina Smetana na vaření Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

77
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
19
Domácí houskový knedlík
Domácí houskový knedlík
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Temné tajemství Claudie Cardinalové (†87): Syn vzešel ze znásilnění! Roky předstírala, že je bratr

Temné tajemství Claudie Cardinalové (†87): Syn vzešel ze znásilnění! Roky předstírala, že je bratr

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Hovězí roštěná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact