• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Hovězí roštěná
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí roštěná

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí roštěná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      plátek hovězí roštěná
    • 200
      g slanina
    • 2
      ks cibule střední
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná a dijonská
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Plátky jemně naklepeme, nařízneme, osolíme, potřeme oběma druhy hořčice a paprikou. Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, vložíme roštěnky. Necháme je tzv. zatáhnout. Podlijeme vodou a dusíme asi 45 minut. Měkké maso vyjmeme, do směsi nalijeme smetanu a rozmixujeme. Do omáčky vložíme moso.
2
Jako příloha se hodí bramborový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Rubešová | 27. 5. 2008 10:41

    Jasne rostenka je rostenka nejlepsi tak sesnactileta

  • hana nováková | 27. 5. 2008 09:14

    Vážená paní Vrabcová, recept jsem poslala s odkazem na autorku už spolu se svým prvním komentářem, za nímž si pevně stojím.

  • Marcela Vrabcová | 26. 5. 2008 15:14

    Třeba ho tam nekdy jednou muzete pridat..., misto plivani na jine recepty.

  • hana nováková | 26. 5. 2008 12:21

    Ano, je to Sandtnerka a její slavná kuchařka. Bohužel, recept od ní se v nových neobjevil. Třeba někdy jednou...

  • Oldřich Gargulák | 23. 5. 2008 20:52

    Ale Marii Janků-Sandtnerovou určitě znáte.

  • Tereza J. | 23. 5. 2008 18:51

    Pani Hana, ako tu napísala Laďka, hovädzia roštenka je druh mäsa, je to po sviečkovici najviac cenený druh hovädzieho mäsa. Používa sa na minútky, na anglický spôsob ( rozbíf ) alebo dusením na rôzne spôsoby. Takže neexistuje jeden jediný spôsob prípravy roštenky, ale množstvo druhov príprav a postupov.

  • Tereza J. | 23. 5. 2008 18:51

    Pani Hana, ako tu napísala Laďka, hovädzia roštenka je druh mäsa, je to po sviečkovici najviac cenený druh hovädzieho mäsa. Používa sa na minútky, na anglický spôsob ( rozbíf ) alebo dusením na rôzne spôsoby. Takže neexistuje jeden jediný spôsob prípravy roštenky, ale množstvo druhov príprav a postupov.

  • ladislava staffenová | 23. 5. 2008 16:38

    Jen pro doplnění - roštěná jsou lidové názvy druhu hovězího masa - vysoký nebo nízký roštěnec (viz jakákoli kuchařka i www.hovezimaso,cz),takže na co to kuchař použije a a ja k to nazve,je čistě jen na něm.Klasika - roštěná a omáčka - každý známe nejméně tucet obměn a každá je ta pravá pro toho,kdo vaří. Hlavně,že si pochutnáme,ne? :)))

  • Marcela Vrabcová | 23. 5. 2008 16:16

    Pani Hano, ale tady nikdo nerika, ze je to tradicni rostena. Je to proste dalsi recept na upravu rostenky. Ja osobne bych sice taky volila jinou prilohu, na druhou stranu ten knedlik laka k vyzkouseni. Porad mi to prijde lepsi nez rizek s testovinami, ktery mi nabizeji v Nemecku. Pani Marii Janku neznam, ale co vim, tak treba pani Arian, nebo Terezka J., jsou rozhodne nezpochybnitelne kucharske kapacity :-).

  • hana nováková | 23. 5. 2008 10:24

    Není to otázka chuti! Tradiční hovězí roštěná se prostě dělá odlišně, pokud to nazvete jakkoliv jinak, je to zcela v pořádku a nebudu mít výhrady. Pouze k době dušení, 45 minut je zkrátka příliš. Přidávám recept na pravou hovězí roštěnou od (snad nezpochybnitelné) kuchařské kapacity Marie Janků.

  • Hela - | 22. 5. 2008 18:36

    Jestli se nemýlím, tak v kuchařkách je to prezentováno jako Švédská roštěná a je to moc dobré. Ten bramborový knedlík je sice věcí názoru, ale pokud se jí i s gulášem, tak proč ne.

  • ladislava staffenová | 22. 5. 2008 17:40

    souhlasím s paní Terezkou, já sma takto obdobně maso připravuju,je velmi dobré a maso přece zkoušíme,nenecháme ho tam přesně tolik a tolik minut,nejen trouba i plotýnky a tedy celý sporák - každý vaří a peče jinak.Tu 1 jsem dala já a můžu mít třeba výhrady k příloze - já miluju rýži,těstoviny brambory,tak dám jinou přílohu a neřeším to:)))hezký podvečer stafl

  • Tereza J. | 22. 5. 2008 16:58

    Prečo nazývať hocijaké jedlo nechutnosťou? A hneď 5, len preto, že ja mám iné chute ?

  • hana nováková | 22. 5. 2008 14:57

    Pravá hovězí roštěná je tak výrazné maso, že je škoda ji "vylepšovat" cibulí nebo hořčicí. To, co je tu uvedeno, připomíná španělské ptáčky na smetaně, navíc roštěnka dušená 45 minut, bude chutnat jako hadr. Bramborový knedlík tu nechutnost jen korunuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Hovězí roštěná Paprika - sladká Rostlinný olej Slanina Smetana na vaření Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Rajčatový salát s bazalkou

Rajčatový salát s bazalkou

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

190
Dýňová tortila
Dýňová tortila
147
Štědrovečerní hrachová polévka
Štědrovečerní hrachová…
109
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
64
Jemná rybí polévka
Jemná rybí polévka
62
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • Hovězí roštěná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact