• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí ptáčky trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí ptáčky trochu jinak

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí ptáčky trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      plátek hovězí maso
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 2
      ks nakládané okurky
    • hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 0,25
      l zakysaná smetana
    • hladká mouka
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • rostlinný olej
    • 50
      g šunka nebo moravské uzené

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme párátkem nebo kovovými bodáky na závitky, příp. ovineme režnou nití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a na ní opečeme připravené závitky ze všech stran. Zalijeme vodou, osolíme, zakápneme několika střiky worchestrové omáčky a dusíme do měkka (možno i v tlakovém hrnci).
2
Hotové vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opečeme, přidáme kečup a trochu vody. Po provaření vrátíme závitky do šťávy, přidáme kysanou smetanu a krátce povaříme.
3
Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PeggyB
    PeggyB | 14. 5. 2011 10:46

    Výborné!! <3

  • Lenka Heclova | 8. 1. 2009 10:16

    Po přečtění názvu receptu jsem se musela podívat,jak se dělají mnou ne moc oblíbené klasické ptáčky. Zkombinovla jsem zadanný recept a dalšimi komentáři a musím pochválit autorku i dalši dodělávky. Ptáčky jsou prostě luxusní. Vřele doporučuji.

  • Martina Marťásek | 30. 11. 2007 09:30

    S malými úpravami jsem včera vyzkoušela . Hovězí jsem pokladla plátky šunky , poté rozetřela míchané vajíčko a na něj nastrouhala Nivu . Před dokončením jsem ještě do omáčky přidala místo kys. smetany 100 g taveného sýra a malinko dohustila tmavou hotovou jíškou :-) Bylo to mooc dobré , lepší jak klasika - podle našeho názoru :-)

  • Pavla | 27. 12. 2006 15:47

    Doma nemáme rádi teplou okurku a tak již před lety jsem ji nahradila sýrem, místo klasického na tvrdo uvařeneho vajíčka dělam trochu řidší míchana a dám do nich trochu nivy. Trochu strouhané nivy dám i do hotové omáčky. Svoje udělá i trochu sojovky.

  • Petra Brethová | 22. 10. 2006 16:51

    Super!!moc dobré!!Chválím!

  • Jiří Snížek | 14. 7. 2006 09:57

    Dotaz ke komentáři Inky: Jak se dělá nivová omáčka?

  • Karolína | 11. 7. 2006 13:13

    Skvělé! Zkuste i tohle:hovězí plátky naklepeme na hodně tenko, jako na ptáčky. Menší pálivé papriky - bílé, Slovenské, naplníme těstem z rozmixované pálivé klobásy, čím pálivější, tím lepší. Ty rozmixované klobásky jsem spojila vejcem a trochou strouhané housky a česnekem jsem tedy rozhodně nešetřila. Plněné papričky zavineme do toho hovězího plátku a sepneme sponkou nebo párátkem. Pak dáme dusit stejně, jako španělské ptáčky - na cibulový základ, podlila jsem to černým pivkem. S rýží nebo s knedlíčkem to nemělo chybu. Původně je to recept od mé tety ze Slovenska, která ty papričky cpe klobásovou směsí, když připravuje klobásky, ale tu jsem neměla, tak jsem si pomohla těmi rozmixovanými a také to nemělo chybu.

  • LUBICA | 9. 7. 2006 18:48

    TÝMTO ZPŮSOBEM JSEM UDĚLALA ZÁVITKY Z KUŘECÍHO MASA BYLO VÝBORNÉ

  • Šárka Butorová | 7. 7. 2006 20:00

    Vynikající, bude u nás stálicí :-)

  • Jana Kleinová | 7. 7. 2006 19:31

    Ježiš, to je žrádlo:) Stojím nad hrncem a ochutnávám a ochutnávám...díjy mza výborný typ!

  • Anonym | 5. 7. 2006 19:05

    S nivou ještě lepší, díky za radu

  • inka | 29. 6. 2006 20:10

    Doporučují plnit kusem Nivy a kusem špeku, omáčka nivová. Velký úspěch zaručen.

  • Zapletalka | 24. 6. 2006 12:58

    Dnes uvařeno, dnes snězeno, moc jsme si pochutnali

  • Di | 19. 6. 2006 13:03

    Marcelo, musíte se nejprve přihlásit a pak kliknout na ikonku, která se Vám objeví zcela vpravo.

  • Marcela Hýžová | 19. 6. 2006 09:07

    Nemá chybu

  • Marcela Hýžová | 19. 6. 2006 09:05

    Kuchty,chci si tenhle recept uložit.Poradíte jak na to?Musí to být bašta.Jsem tady poprvé.

  • kkk nnn | 17. 5. 2006 10:57

    suuuuuupr

  • Fleur | 8. 5. 2006 12:04

    Jsou moc dobré dělala jsem včera a dnes dojídáme

  • Luba | 14. 3. 2006 13:11

    Chutnalo nám, bylo trochu jiné než klasické ptáčky

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 23:07

    Dělám už asi 45 let bez sýra a kečupu. přidávam smetanu sladkou a worchestru dávám více je favorit naší rodiny i každé návštěvy. Je to recept starší než paní Retigová

  • Hana Janů | 1. 2. 2006 19:35

    Dělala jsem i se sýrem a vůbec nám tam nevadil, spíš naopak

  • Anonym | 25. 11. 2005 10:37

    vyzkousela jsem take bez syru manzel o nemusi,ja bych si dala:-) je to vynikajici!!!

  • Alina | 4. 10. 2005 18:22

    Vypadá zajímavě, vyzkouším o víkendu, ten sýr mi tam trochu nesedí, ale receptům p. Vencové věřím, takže vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí maso Kečup - jemný Nakládané okurky Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Šunka Tvrdý sýr Worcestrová omáčka Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Domácí perník

Domácí perník

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

139
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
86
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
76
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
74
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
64
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Hovězí ptáčky trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact