• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgunsku
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí po burgunsku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 26
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Dušené hovězí maso na červeném víně doplněné o omáčku z rajčatového protlaku, žampionů, cibulky a špeku. O výslednou chuť a vůni se postarají rozmarýn a tymián. Tento tradiční francouzský recept si nejlépe vychutnáte s pečivem nebo bramborovou kaší.

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg cibule
    • sůl
    • 1
      ks česnek
    • pepř mletý
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • tymián
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      kg hovězí maso zadní
    • rozmarýn
    • 2
      l červené víno
    • 300
      g žampiony
    • 2
      l zeleninový vývar
    • 150
      g špek
    • 300
      g nakládané cibulky
    • 100
      g vepřové sádlo
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření
    • 2
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky česneku. Zakryjte a nechte v chladu odležet, minimálně jeden den dopředu, maso ale můžete nechat naložené i 5 dní.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Na rozpálené teflonové pánvi orestujte dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu. Poté přidejte scezené nakládané cibulky, nakrájené žampiony a vše osmahněte dozlatova, odstavte. Maso vyndejte z láku, na rozpáleném sádle ho zprudka orestujte, osolte, a vyndejte z kastrolu ven. Na výpeku orestujte nakrájenou cibuli a špek, osmahněte dozlatova, vraťte zpět maso a vmíchejte rajčatový protlak, uzenou papriku a kajenský pepř. Duste na mírném ohni doměkka, asi 2 hodiny. Postupně podlévejte vývarem a čerstvým vínem dle potřeby.
3
Omáčku svařte, dochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Nakonec vmíchejte anglickou slaninu, žampiony a cibulky.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

Hovězí po Burngunsku

Hovězí po Burngunsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Julie Childová FOOD
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cayenský pepř Červené víno Česnek Cibule Hovězí maso Nakládané cibulky Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Špek Sůl Tymián Uzená paprika - koření Vepřové sádlo Žampiony Zeleninový vývar

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Super koblížky

Super koblížky

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

152
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
64
Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia
56
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Herečka Sydney Sweeneyová: Sexy i při seskoku s padákem!

Herečka Sydney Sweeneyová: Sexy i při seskoku s padákem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí polévka s masem - dietní
Hovězí polévka s masem - dietní
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgunsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact