• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí pečeně na červeném vínu
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí pečeně na červeném vínu

autor: hudapeta
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí pečeně na červeném vínu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Ingredience
    • 60
      g slanina
    • 800
      g hovězí maso
    • 120
      g mrkev
    • 80
      g celer
    • 80
      g petržel
    • 1
      ks cibule
    • 60
      ml olej
    • 1
      ks citron PŮL bez kůry
    • 3
      ks pepř celý (zrnka)
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření (kuličky)
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rybízový džem
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 150
      ml červené víno
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
1. Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi očištěné a omyté maso. Zeleninu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na polovině dávce oleje opečeme kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a opékáme do světle zlatova. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm zprudka ze všech stran maso, asi 10 min. Pak zeleninu, maso i výpeky přendáme do pekáčku. Přidáme 2 kolečka citronu, podlijeme 150 ml teplé vody a přidáme koření a ocet. Pečeme přiklopené při 200 °C zhruba 1 hod.
2
2. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, můžeme podlévat i horkou vodou. Po hod. pečení vyjmeme maso a výpek zahustíme moukou, přidáme džem a protlak, vše promícháme a přilijeme víno. Maso vložíme zpět a pečeme ještě asi 20 min. Z omáčky vyjmeme citron a koření, lze přidat podle chuti cukr i sůl. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovými knedlíky, které můžeme opéci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hudapeta | 18. 1. 2012 18:03

    nevim komu to nechutnalo... ale kdyz nechutna tak nechutna :'( :'( :'( :'( :'( :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Oběd Pečení Vaření Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hovězí maso Mrkev Nové koření Ocet Olej Pepř celý Petržel Rajský protlak Rybízový džem Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Chlebové placky

Chlebové placky

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

221
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
177
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…
122
Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany
Jablkovo-kokosová…
77
Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Česnekové závitky se…
42
Domácí koblížky od babičky
Domácí koblížky od…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a koprem
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a…
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
  • Recepty.cz
  • Hovězí pečeně na červeném vínu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact