• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí na pivě
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí na pivě

autor: ufo65
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí na pivě
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg mleté maso - hovězí Může být šál nebo libové hovězí zadní maso
    • 300
      g slanina
    • 5
      lžíce máslo
    • 1
      lahev pivo (dávejte 10°pivo protože potom by to bylo hořké)
    • 1
      šálek chleba (jsou to nastrouhané kůrky tvrdšího chleba namočené v pivu(
    • 1
      špetka tymián
    • 3
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 2
      špetka estragon sušený
    • 1
      snítka líbeček (pokud není čerstvý,může se dát sušený tam by to bylo tak půl lžičky)
    • 1
      snítka kopr Když není čerstvý může se dát sušený.Opět tak jedna lžička,ale ve všech větších marketech čerstvý ko
    • 1
      ks pórek

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to přeložit do dnešního jazyka, protože spousta lidí už dnes neví, co byl šporhelt nebo kuthan a podobně.
2
Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme nebo roztlučeme v hmoždíři. V této směsi obalíme silnější nudle slaniny a prošpikujeme jím připravené maso.
3
V kastrole rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme nakrájený pórek a k němu přidáme opečené maso, které osolíme, okořeníme estragonem, bobkovým listem, nasekaným koprem a libečkem. Zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
4
Nastrouhaný chleba, který jsme namočili v pivu, dáme do omáčky, kterou vaříme tak dlouho, až se chleba rozvaří a na povrch omáčky vystoupí tuk.
5
Mezitím nakrájíme maso na porce, které dáme do čistého kastrolu a na něj přecedíme omáčku. Přikryjeme pokličkou a necháme v teple rozležet.
6
Hodí se k tomu bramborový knedlík nebo knedlík ze strouhanky. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Chleba Estragon sušený Hřebíček Kopr Líbeček Máslo Mleté maso - hovězí Pepř celý Pivo Pórek Slanina Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Pohankový salát

Pohankový salát

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Čočková polévka

Čočková polévka

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
44
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Hovězí na pivě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact