• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 65
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hovězí maso dle chuti: zadní, kližka, přední... cca
    • 200
      g mrkev cca
    • 30
      g špek
    • olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 50
      g rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička rozmarýn necelá
    • hladká mouka
    • vepřový vývar nebo bujon

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje necháme osmažit pokrájenou cibuli a špek. Pak přidáme na kostky pokrájené (nebo plátky), osolené, opepřené a moukou zaprášené maso, které osmažíme za občasného promíchání dozlatova.
2
Ke konci smažení přidáme krátce osmahnout i protlak s rozmarýnem. Vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
3
Před koncem vaření přidáme na kolečka nebo kostičky očištěnou pokrájenou mrkev, aby se nám také uvařila. Mrkev nevaříme příliš doměkka, měla zůstat na skus.
4
V malém množství studené vody rozmícháme trochu hladké mouky a omáčku zahustíme dle potřeby, necháme krátce provařit a ještě dle chuti opepříme nebo dosolíme.
5
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Hovězí na paprice mrkví špikované

Hovězí na paprice mrkví špikované

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 26. 9. 2020 11:32

    Jednoduchá a vynikající mňamka. Děkujeme za recept!

  • Renáta | 13. 11. 2016 12:03

    Děkuji za senzační recept, oběd byl dokonalý.

  • Emilie Janu | 3. 2. 2016 18:50

    Vynikajici, neni co vytknout.

  • recepty73
    recepty73 | 14. 3. 2014 11:54

    ...taky přidávám, ale v jiném receptu ;-)

  • MJG | 14. 3. 2014 11:48

    Zkuste pri duseni cast vyvaru nahradit cervenym vinem, to bude teprve dobrota. <3

  • mrrotvík | 17. 2. 2014 08:11

    Výborné, určitě znovu uvařím ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Dušení Děti Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí maso Mrkev Olej Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Špek Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

31
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
26
Košíčky s ořechovou náplní
Košíčky s ořechovou…
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Pudinkové cukroví
Pudinkové cukroví

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Další rána pro rozvádějící se Belohorcovou: Přišla o milovaného parťáka!

Další rána pro rozvádějící se Belohorcovou: Přišla o milovaného parťáka!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Hovězí na houbách II.
Hovězí na houbách II.
Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Hovězí na kari s česnekem
Hovězí na kari s česnekem
Hovězí na paprice
Hovězí na paprice
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na víně se zeleninou
Hovězí na víně se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact