• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g hovězí maso loupaná plec/falešná svíčková
    • 500
      g špecle bramborové
    • 400
      g zelené fazolky čerstvé/mražené
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst petržel
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrst tymián
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a nakrájíme na cca 1,5 cm vysoké steaky. Steaky osolíme, opepříme a propícháme jehličkami k nakládání masa, případně lehce naklepeme.
2
Do misky nalijeme olej, cibuli rozkrájíme na proužky, česnek na plátky. Připravíme si bylinky (tymián, petržel či další).
3
Následně do oleje klademe steaky proložené cibulí, česnekem a bylinkami. Takto naložené maso necháme min. 2 dny odležet.
4
Po odležení maso vyjmeme z misky, případně odstraníme kousky nalepených bylinek, aby se nám nepřipálily. Naloženou cibuli rozkrájíme nadrobno a zpěníme na pánvi. Poté do pánve přidáme bramborové špecle (možné zakoupit v běžných řetězcích), 50 g másla, lehce osolíme, opepříme, můžeme přidat pokrájené bylinky z naloženého masa a vše dohromady zarestujeme.
5
Očistěné fazolky povaříme v osolené a oslazené vodě (cca 5 min.) a poté orestujeme na 50 g másla.
6
Na rozehřátou pánev přidáme 3-4 lžíze oleje, ve kterém bylo maso naloženo, necháme rozpálit a vložíme steaky. Maso restujeme z každé strany cca 8 min., poté lehce podlijeme vodou a 5 min. dusíme.
7
Přeliv - výpek z masa lehce zaprášíme hladkou moukou - zarestujeme jíšku, přilijeme 1,5 dcl vody, můžeme přidat i 1dcl smetany, sojovou omáčku, lžičku másla a necháme povařit do lehce husté konzistence, případně dochutíme solí, pepřem či bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hovězí maso Máslo Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Sojová omáčka Špecle Sůl Tymián Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

55
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
24
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
24
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Veronika Arichteva otevřeně: Cesta k miminku nebyla snadná!

Veronika Arichteva otevřeně: Cesta k miminku nebyla snadná!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na houbách
Hovězí na houbách
  • Recepty.cz
  • Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact