• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g hovězí maso loupaná plec/falešná svíčková
    • 500
      g špecle bramborové
    • 400
      g zelené fazolky čerstvé/mražené
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst petržel
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrst tymián
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a nakrájíme na cca 1,5 cm vysoké steaky. Steaky osolíme, opepříme a propícháme jehličkami k nakládání masa, případně lehce naklepeme.
2
Do misky nalijeme olej, cibuli rozkrájíme na proužky, česnek na plátky. Připravíme si bylinky (tymián, petržel či další).
3
Následně do oleje klademe steaky proložené cibulí, česnekem a bylinkami. Takto naložené maso necháme min. 2 dny odležet.
4
Po odležení maso vyjmeme z misky, případně odstraníme kousky nalepených bylinek, aby se nám nepřipálily. Naloženou cibuli rozkrájíme nadrobno a zpěníme na pánvi. Poté do pánve přidáme bramborové špecle (možné zakoupit v běžných řetězcích), 50 g másla, lehce osolíme, opepříme, můžeme přidat pokrájené bylinky z naloženého masa a vše dohromady zarestujeme.
5
Očistěné fazolky povaříme v osolené a oslazené vodě (cca 5 min.) a poté orestujeme na 50 g másla.
6
Na rozehřátou pánev přidáme 3-4 lžíze oleje, ve kterém bylo maso naloženo, necháme rozpálit a vložíme steaky. Maso restujeme z každé strany cca 8 min., poté lehce podlijeme vodou a 5 min. dusíme.
7
Přeliv - výpek z masa lehce zaprášíme hladkou moukou - zarestujeme jíšku, přilijeme 1,5 dcl vody, můžeme přidat i 1dcl smetany, sojovou omáčku, lžičku másla a necháme povařit do lehce husté konzistence, případně dochutíme solí, pepřem či bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hovězí maso Máslo Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Sojová omáčka Špecle Sůl Tymián Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

80
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
80
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
64
Karí čočka se špenátem
Karí čočka se špenátem
23
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
22
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na houbách
Hovězí na houbách
  • Recepty.cz
  • Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact