• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g hovězí maso loupaná plec/falešná svíčková
    • 500
      g špecle bramborové
    • 400
      g zelené fazolky čerstvé/mražené
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst petržel
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrst tymián
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a nakrájíme na cca 1,5 cm vysoké steaky. Steaky osolíme, opepříme a propícháme jehličkami k nakládání masa, případně lehce naklepeme.
2
Do misky nalijeme olej, cibuli rozkrájíme na proužky, česnek na plátky. Připravíme si bylinky (tymián, petržel či další).
3
Následně do oleje klademe steaky proložené cibulí, česnekem a bylinkami. Takto naložené maso necháme min. 2 dny odležet.
4
Po odležení maso vyjmeme z misky, případně odstraníme kousky nalepených bylinek, aby se nám nepřipálily. Naloženou cibuli rozkrájíme nadrobno a zpěníme na pánvi. Poté do pánve přidáme bramborové špecle (možné zakoupit v běžných řetězcích), 50 g másla, lehce osolíme, opepříme, můžeme přidat pokrájené bylinky z naloženého masa a vše dohromady zarestujeme.
5
Očistěné fazolky povaříme v osolené a oslazené vodě (cca 5 min.) a poté orestujeme na 50 g másla.
6
Na rozehřátou pánev přidáme 3-4 lžíze oleje, ve kterém bylo maso naloženo, necháme rozpálit a vložíme steaky. Maso restujeme z každé strany cca 8 min., poté lehce podlijeme vodou a 5 min. dusíme.
7
Přeliv - výpek z masa lehce zaprášíme hladkou moukou - zarestujeme jíšku, přilijeme 1,5 dcl vody, můžeme přidat i 1dcl smetany, sojovou omáčku, lžičku másla a necháme povařit do lehce husté konzistence, případně dochutíme solí, pepřem či bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hovězí maso Máslo Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Sojová omáčka Špecle Sůl Tymián Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Žravé řezy

Žravé řezy

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
15
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
15
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na houbách
Hovězí na houbách
  • Recepty.cz
  • Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact