• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí maso s bambusem a houbami
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí maso s bambusem a houbami

autor: majlika3
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí maso s bambusem a houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g hovězí maso já použila krkovici
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      hrst houby nejlépe shitake, dají se použít i sterilované žampiony, nebo jsem zkoušela i čerstvou Hlívu.
    • 1
      hrst bambus Někdy bambus nahrazuji sojovými výhonky
    • pórek cca 10 cm
    • 2
      lžíce tmavá sojová omáčka nejlépe přímo ta vietnamská
    • sůl
    • pepř mletý může být a nemusí
    • 250
      dl vývar hovězí/ kuřecí nejlépe ten co dělám na polévku Pho.
    • solamyl (bramborový škrob) Na obalení
    • pekingské zelí cca 2 listy
    • olej
    • glutamát sodný

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si nakrájím hovězí maso na opravdu tenké plátky (cca 0,5 cm) a ještě rozkrájíme na délku 3-4 cm. Jednotlivé kousky zlehka obalím ve škrobu, nechám odpočinout.
2
Nakrájím si ostatní zeleninu a houby na plátky. Cibuli překrajuji na půl a půlku ještě na 3 části a oddělím jednotlivé vrstvy od sebe.
3
Na pánev wok naliji olej a zprudka osmažím hovězí maso z obou stran, dokud není narůžovělé (max 5 minut). Maso vysypu do cedníku a nechám okápnout. Stejným způsobem osmahnu ostatní zeleninu (pórek a výhonky přidávám až téměř ke konci). Osmaženou zeleninu zaliji vývarem a nechám vařit, přidám hovězí maso, osolím, přidám sojovou omáčku, můžete i rybí, ale já jí nemusím, trochu opepřím.
4
Až se vývar z větší části vyvaří přidám pórek, (může být i jarní cibulka) a výhonky. Přidám glutamát. Případně ještě dochutím.
5
Podávám s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

Hovězí na hořčici s houbami

Hovězí na hořčici s houbami

Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 26. 8. 2016 10:29

    ...když už jste tak pohotoví s hodnocením, napište alespoň, jak se vám to (ne)povedlo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Smažení Vaření Vietnam Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bambus Cibule Glutamát sodný Houby Hovězí maso Mrkev Olej Pekingské zelí Pepř mletý Pórek Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tmavá sojová omáčka Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
39
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Hovězí maso na zelenině
Hovězí maso na zelenině
Hovězí maso pěti vůní
Hovězí maso pěti vůní
Hovězí maso rendang
Hovězí maso rendang
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Hovězí ministeaky s restovanými…
  • Recepty.cz
  • Hovězí maso s bambusem a houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact