• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí maso s bambusem a houbami
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí maso s bambusem a houbami

autor: majlika3
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí maso s bambusem a houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g hovězí maso já použila krkovici
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      hrst houby nejlépe shitake, dají se použít i sterilované žampiony, nebo jsem zkoušela i čerstvou Hlívu.
    • 1
      hrst bambus Někdy bambus nahrazuji sojovými výhonky
    • pórek cca 10 cm
    • 2
      lžíce tmavá sojová omáčka nejlépe přímo ta vietnamská
    • sůl
    • pepř mletý může být a nemusí
    • 250
      dl vývar hovězí/ kuřecí nejlépe ten co dělám na polévku Pho.
    • solamyl (bramborový škrob) Na obalení
    • pekingské zelí cca 2 listy
    • olej
    • glutamát sodný

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si nakrájím hovězí maso na opravdu tenké plátky (cca 0,5 cm) a ještě rozkrájíme na délku 3-4 cm. Jednotlivé kousky zlehka obalím ve škrobu, nechám odpočinout.
2
Nakrájím si ostatní zeleninu a houby na plátky. Cibuli překrajuji na půl a půlku ještě na 3 části a oddělím jednotlivé vrstvy od sebe.
3
Na pánev wok naliji olej a zprudka osmažím hovězí maso z obou stran, dokud není narůžovělé (max 5 minut). Maso vysypu do cedníku a nechám okápnout. Stejným způsobem osmahnu ostatní zeleninu (pórek a výhonky přidávám až téměř ke konci). Osmaženou zeleninu zaliji vývarem a nechám vařit, přidám hovězí maso, osolím, přidám sojovou omáčku, můžete i rybí, ale já jí nemusím, trochu opepřím.
4
Až se vývar z větší části vyvaří přidám pórek, (může být i jarní cibulka) a výhonky. Přidám glutamát. Případně ještě dochutím.
5
Podávám s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

Hovězí na hořčici s houbami

Hovězí na hořčici s houbami

Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 26. 8. 2016 10:29

    ...když už jste tak pohotoví s hodnocením, napište alespoň, jak se vám to (ne)povedlo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Smažení Vaření Vietnam Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bambus Cibule Glutamát sodný Houby Hovězí maso Mrkev Olej Pekingské zelí Pepř mletý Pórek Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tmavá sojová omáčka Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

50
Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Rolky a lá hot dog s…
41
Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Batátové jednohubky s…
34
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s…
28
Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem
Těstovinový salát s…
28
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Hovězí maso na zelenině
Hovězí maso na zelenině
Hovězí maso pěti vůní
Hovězí maso pěti vůní
Hovězí maso rendang
Hovězí maso rendang
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Hovězí ministeaky s restovanými…
  • Recepty.cz
  • Hovězí maso s bambusem a houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact