• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí maso s bambusem a houbami
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí maso s bambusem a houbami

autor: majlika3
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí maso s bambusem a houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g hovězí maso já použila krkovici
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      hrst houby nejlépe shitake, dají se použít i sterilované žampiony, nebo jsem zkoušela i čerstvou Hlívu.
    • 1
      hrst bambus Někdy bambus nahrazuji sojovými výhonky
    • pórek cca 10 cm
    • 2
      lžíce tmavá sojová omáčka nejlépe přímo ta vietnamská
    • sůl
    • pepř mletý může být a nemusí
    • 250
      dl vývar hovězí/ kuřecí nejlépe ten co dělám na polévku Pho.
    • solamyl (bramborový škrob) Na obalení
    • pekingské zelí cca 2 listy
    • olej
    • glutamát sodný

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si nakrájím hovězí maso na opravdu tenké plátky (cca 0,5 cm) a ještě rozkrájíme na délku 3-4 cm. Jednotlivé kousky zlehka obalím ve škrobu, nechám odpočinout.
2
Nakrájím si ostatní zeleninu a houby na plátky. Cibuli překrajuji na půl a půlku ještě na 3 části a oddělím jednotlivé vrstvy od sebe.
3
Na pánev wok naliji olej a zprudka osmažím hovězí maso z obou stran, dokud není narůžovělé (max 5 minut). Maso vysypu do cedníku a nechám okápnout. Stejným způsobem osmahnu ostatní zeleninu (pórek a výhonky přidávám až téměř ke konci). Osmaženou zeleninu zaliji vývarem a nechám vařit, přidám hovězí maso, osolím, přidám sojovou omáčku, můžete i rybí, ale já jí nemusím, trochu opepřím.
4
Až se vývar z větší části vyvaří přidám pórek, (může být i jarní cibulka) a výhonky. Přidám glutamát. Případně ještě dochutím.
5
Podávám s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

Hovězí na hořčici s houbami

Hovězí na hořčici s houbami

Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 26. 8. 2016 10:29

    ...když už jste tak pohotoví s hodnocením, napište alespoň, jak se vám to (ne)povedlo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Smažení Vaření Vietnam Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bambus Cibule Glutamát sodný Houby Hovězí maso Mrkev Olej Pekingské zelí Pepř mletý Pórek Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tmavá sojová omáčka Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Azu po česku

Azu po česku

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Smažené špagety se sýrem

Smažené špagety se sýrem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami…
26
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
20
Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou
Cuketové řezy s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Hovězí maso na zelenině
Hovězí maso na zelenině
Hovězí maso pěti vůní
Hovězí maso pěti vůní
Hovězí maso rendang
Hovězí maso rendang
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Hovězí ministeaky s restovanými…
  • Recepty.cz
  • Hovězí maso s bambusem a houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact