• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí gulášek
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí gulášek

autor: Jiří Myška
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 21
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg hovězí maso
    • 100
      g vepřové sádlo
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      ks cibule větší, bíle jsou TOP!
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce rajský protlak já dávám celou malou konzervičku, cca 90g?
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička gulášové koření
    • 1
      l hovězí vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky. Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce osmahneme kousky masa (až trochu zhnědnou).

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky a gulášové koření a rajský protlak. Vše důkladně promícháme a přilijeme vývar (dávám 1l vývaru a potom ještě dle potřeby vodu a občas přilévám). Vodu dávám převařenou, horkou z varné konvice. Okořeníme pepřem, solí a kmínem. Plotnu stáhneme na č. 4 a za občasného míchání vaříme pod pokličkou 1 a 1/2 hodiny nebo dokud není masíčko krásně měkké. Když je guláš hotový, tak ho ještě trochu zahustím (dle potřeby)
3
Podáváme s kynutým houskovým knedlíkem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • diger
    diger | 15. 8. 2017 10:56

    Včera jsem si ho zase udělal a stále dobrý :)

  • Oxyk | 1. 8. 2017 11:55

    Mňamka od Wokouna :)

  • diger
    diger | 1. 8. 2017 11:55

    Velká dobrota!

  • recepty73
    recepty73 | 2. 6. 2017 14:56

    ...pokud máte aktivovanou službu: chci upozorňovat na nové komentáře, měl byste mít tuto zprávu ve svých vzkazech...

  • rosmuller | 1. 6. 2017 13:07

    :D

  • rosmuller | 1. 6. 2017 12:58

    :)

  • Zdena | 15. 9. 2014 22:22

    Guláš nebo gulášek, stejných tu je několik. A bez chyb.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Gulášové koření Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vepřové sádlo

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

85
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
71
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
57
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
54
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka
45
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy á la…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Jitku Smutnou stále drtí smrt bratra, slavného kameramana, a přitom... Říkal, že jsem stará!

Jitku Smutnou stále drtí smrt bratra, slavného kameramana, a přitom... Říkal, že jsem stará!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Hovězí guláš s domácím Bavorským…
Hovězí guláš se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí chilli čína
Hovězí chilli čína
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí karabáček na světlém pivu
Hovězí karabáček na světlém pivu
  • Recepty.cz
  • Hovězí gulášek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact