• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí guláš pro chlapy
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí guláš pro chlapy

autor: funviki
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí guláš pro chlapy
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1,50
      kg hovězí kližka
    • 5
      ks cibule
    • 2
      lžíce vepřové sádlo
    • 4
      lžička mletá paprika
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      l hovězí vývar příp. voda+masox
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • chleba na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
V nižším hrnci s větším průměrem rozehřejeme vepřové sádlo, na které přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Ztlumíme plamen (na elektrice cca stupeň č. 2) a za pravidelného míchání trápíme cibulku tak 20-30 minut, dokud krásně nezhnědne.
2
Malinko zesílíme plamen, přidáme na větší kostky pokrájené maso a zasmahneme, aby se zatáhlo. Přihodíme na větší kusy pokrájená rajčata a papriky (kdo nechce mít v guláši slupky, může rajčata i papriky předem oloupat). Osolíme, lehce opepříme (nejlépe čerstvě namletým pepřem z mlýnku), přisypeme mletou papriku, vše ještě chvilinku lehce zasmahneme (vážně jen tak půl minutky, aby nám paprika nezhořkla) a zalijeme vývarem (případně vodou a přihodíme masox) tak, aby bylo maso ponořené.
3
Ztlumíme znovu plamen, aby nám guláš jen zlehounka pobublával a přiklopíme. Vaříme za občasného promíchání a přilití vývaru do změknutí masa (v případě, že budeme gulášek trápit na opravdu malém plameni, počítejte i se třemi hodinami).
4
Když je maso hotové, ochutnáme, případně dosolíme a kdo má rád, může přidat nadrobno nakrájenou chilli papričku (u nás doma v této fázi oddělujeme porce pro manželku a prcka a zvlášť pro tátu :-) ).
5
Pokud jsme měli dobře prorostlou kližku, nebude potřeba guláš dále zahušťovat, v opačném případě použijeme natrhanou chlebovou střídku, kterou přidáme do guláše a necháme ještě chvíli provařit. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, nebo s těstovinami, zkrátka s tím, co má kdo rád. :-)
6
Určitě existuje velká řada jiných receptů na guláš, někdo přidává ještě česnek, majoránku, brambory, zahušťuje moukou nebo jíškou, apod. Dá se uvařit i daleko rychleji (např. v tlakovém hrnci), ale tohle je takový sváteční recept, když doma vaří guláš chlap a nevadí mu se s tím trošku pomazlit. Výsledek stojí určitě za to. :-) Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Chlebíčky (nejen) pro chlapy

Chlebíčky (nejen) pro chlapy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Hovězí Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Chleba Cibule Hovězí kližka Hovězí vývar Mletá paprika Paprika - bílá Pepř mletý Rajčata Sůl Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Caprese

Caprese

Bulharský salát

Bulharský salát

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.

Nepečený tvarohový dort s ovocem II.

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

140
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá česneková…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Zpěvačce Marii Pojkarové zpackali zákrok: Propíchnutý močák a kolaps ledviny!

Zpěvačce Marii Pojkarové zpackali zákrok: Propíchnutý močák a kolaps ledviny!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Hovězí guláš pro chlapy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact