• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houstičky s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Houstičky s uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houstičky s uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      dl mléko
    • 60
      g sádlo
    • 200
      g slanina
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      lžička sůl 2-3
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka majoránka
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Z 3/4 vlahého mléka, droždí, cukru a lžičky mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, zbytek mléka, rozpuštěné a schladlé sádlo, na kostičky nakrájenou slaninu, sůl a koření dle chuti a s kváskem zpracujeme těsto. Pokud se nám bude zdát řídké, můžeme přidat hladkou mouku. Těsto dáme na 30 minut na teplém místě vykynout a poté tvarujeme malé bochánky (asi 25), které dáváme na plech vyložený pecíčím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kmínem.
2
Pečeme v předehřáté troubě - elektrické 180 °C - asi 10 minut, pak přepínám na horní ohřev, aby chytily houstičky zlatou barvu (5 min.). Do těsta můžeme přidat na kousky nakrájený sýr, česnek, zelí nebo koření dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Domací houstičky

Domací houstičky

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 16. 3. 2006 19:01

    Díky za radu, dám ho tedy raději více. Ivana

  • Darja Podzemná | 16. 3. 2006 11:47

    Se sýrem jsem je už dělala, dala jsem tam 200g strouhaného a zdálo se mi to málo:-)).On se v těstě roztopil, takže housky měly jen trošku sýrovou příchuť.Asi to chce trošku větší množství a možná i větší kousky.

  • Ivana Samcová | 15. 3. 2006 19:54

    Vyzkoušela jsem je s anglickou slaninou, jsou chutné a navíc moc hezky vypadají. Příště bych je chtěla udělat se sýrem a česnekem. Nevím, jaké dát množství sýra. Mohlo by mít na těsto špatný vliv, kdybych sýrem nešetřila a dala ho tam víc? Díky za radu. Ivana

  • Darja Podzemná | 12. 3. 2006 10:24

    Omlouvám se, já dávám někdy slaninu, někdy uzené maso, tak jsem to prohodila.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 3. 2006 01:14

    Znám slaninový chléb, ale udělat "housky" mne nikdy nenapadlo, díky:-)Jinak housky pletu a peču také, ale bez slaniny.

  • Tereza Jarčušková | 10. 3. 2006 14:21

    Prosím, kde je to mäso alebo sa ním myslí slanina ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Majoránka Mléko Sádlo Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Donuty

Donuty

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

68
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
61
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
47
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
44
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
36
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Houstičky s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact