• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houstičky s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Houstičky s uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houstičky s uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      dl mléko
    • 60
      g sádlo
    • 200
      g slanina
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      lžička sůl 2-3
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka majoránka
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Z 3/4 vlahého mléka, droždí, cukru a lžičky mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, zbytek mléka, rozpuštěné a schladlé sádlo, na kostičky nakrájenou slaninu, sůl a koření dle chuti a s kváskem zpracujeme těsto. Pokud se nám bude zdát řídké, můžeme přidat hladkou mouku. Těsto dáme na 30 minut na teplém místě vykynout a poté tvarujeme malé bochánky (asi 25), které dáváme na plech vyložený pecíčím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kmínem.
2
Pečeme v předehřáté troubě - elektrické 180 °C - asi 10 minut, pak přepínám na horní ohřev, aby chytily houstičky zlatou barvu (5 min.). Do těsta můžeme přidat na kousky nakrájený sýr, česnek, zelí nebo koření dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Domací houstičky

Domací houstičky

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 16. 3. 2006 19:01

    Díky za radu, dám ho tedy raději více. Ivana

  • Darja Podzemná | 16. 3. 2006 11:47

    Se sýrem jsem je už dělala, dala jsem tam 200g strouhaného a zdálo se mi to málo:-)).On se v těstě roztopil, takže housky měly jen trošku sýrovou příchuť.Asi to chce trošku větší množství a možná i větší kousky.

  • Ivana Samcová | 15. 3. 2006 19:54

    Vyzkoušela jsem je s anglickou slaninou, jsou chutné a navíc moc hezky vypadají. Příště bych je chtěla udělat se sýrem a česnekem. Nevím, jaké dát množství sýra. Mohlo by mít na těsto špatný vliv, kdybych sýrem nešetřila a dala ho tam víc? Díky za radu. Ivana

  • Darja Podzemná | 12. 3. 2006 10:24

    Omlouvám se, já dávám někdy slaninu, někdy uzené maso, tak jsem to prohodila.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 3. 2006 01:14

    Znám slaninový chléb, ale udělat "housky" mne nikdy nenapadlo, díky:-)Jinak housky pletu a peču také, ale bez slaniny.

  • Tereza Jarčušková | 10. 3. 2006 14:21

    Prosím, kde je to mäso alebo sa ním myslí slanina ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Majoránka Mléko Sádlo Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Trubičky

Trubičky

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

99
Salát z buřtů
Salát z buřtů
91
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
77
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
64
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
60
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Houstičky s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact