• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Housky
Napište svůj komentář k receptu

Housky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 24
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Housky
Housky
Housky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g tuk rozpuštěný
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g droždí
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a kmínem nebo mákem nebo strouhaným sýrem. Lze udělat i jako malé bochánky (ve velikosti housek), plněné uzeninou a sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Těsto na bagetky, housky...

Těsto na bagetky, housky...

Vynikající domácí housky

Vynikající domácí housky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sandra | 16. 4. 2015 21:52

    chtěla bych se jen zeptat jak dlouho a na kolik stupnu se peče děkuji

  • sandra | 16. 4. 2015 21:51

    chtěla bych se jen zeptat jak dlouho a na kolik stupnu se peče děkuji

  • Barbora Štefanová
    Barbora Štefanová | 7. 3. 2014 11:57

    výborný !!! teď jsem dopekla :-)

  • Palka07 | 20. 7. 2013 13:29

    syr navrh, vice soli, krapet cukru a je to za 1+++

  • KlarusSse
    KlarusSse | 3. 3. 2013 18:39

    Vynikající,dnes jsme dělaly s mamkou a povedlo se nám jich 40. Přidávám fotku :-)

  • Adéla | 7. 12. 2012 21:08

    Naprosto dokonalé! Dělala jsem je dnes poprvé a můžu říct, že byly hned přyč!! :) díky :-[

  • pepik | 17. 11. 2012 23:01

    prostě genialní recept jen jeste trochu vic soli ,,díík =-O

  • katka v. | 25. 10. 2011 00:35

    Vyzkoušela jednou, peču stále. Doma nic jiného nechtějí. Prostě parádní recept. děkuji Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • Danca27 | 28. 5. 2011 16:10

    delali jsem celozrnné a to je tedy, ale doslova,,žrádlo,,:o)

  • Šárka C. | 5. 3. 2008 14:40

    Nejraději mám na pečení housek právě tento recept, protože není složitý a na suroviny náročný.Po spočítání cen za suroviny a odběru elektřiny, jsem zjistila, že je levnější housky upéci doma než koupit.Z tohoto receptu jich mám asi 20ks a rozdíl ceny mezi domácími a koupenými je zhruba 1,-Kč.Myslíte si, že je výhodnější housky upéci za 30,- Kč nebo je koupit za 50,- Kč.

  • Jana V. | 22. 9. 2007 15:22

    Miroslave,vejcem se těsto potírá právě kvůli hezké barvě po upečení.Já kynuté těsto vždycky vejcem potřu.Zkuste ještě jednou,uvidíte rozdíl.

  • Edr Josef | 22. 9. 2007 03:37

    Manzelka upekla housky,podle receptu Simci.Zavonela mi vune domova.Po dlouhe dobe jsem jedl ceske housky.Byla to pohadka

  • Miroslav Vlasák | 10. 5. 2007 14:16

    také jsem zkoušel upéct housky podle Simči,ale něco se nepovedlo.Předně se mi hotové housky přilepily k pečícímu papíru.Rád bych se tedy zeptaĺ,zda je nutné pečící papír mastit.Nebo je to druhem papíru?Za druhé...než jsem upletl poslední housku,tak ta první mezi tím nakynula.Chci říct,že i kddyž jsem nechal housky odstat předtím,než jsem je dal péct,tak byl veliký rozdíl,mezi houskou první a poslední.Podle receptu Ivany jsem je nepotíral vejcem,ale vodou a housky po pečení zustali v barvě těsta,vubec nezezlátli (i když se pekli vic než 20 min) Barvy hrozná,vůbec neláká ke konzumaci.Co jsem udělal špatně?Poradí mi někdo?Zatím to vypadá,že první várku housek dostane můj pes :((Díky Mirek

  • Simča Sládková | 18. 2. 2007 16:38

    Katko díky za pochvalu. Jsem ostuda, už před dvěma týdny jsem tu slíbila fotky a neposlala je.... Polepším se.... :-)

  • Kateřina S | 18. 2. 2007 12:40

    Dělala jsem housky podle Simči a byly výborné.

  • Simča Sládková | 1. 2. 2007 19:19

    Dcera přinesla z kroužku vaření obdobný recept, na kilo mouky 1 kostka droždí (42g), 1/2 l vody, 10 lžic oleje, větší špetka soli, malá lžička cukru na nakynutí kvasnic a sůl, kmín či mák na posyp. Pekly jme je na zítřejší snídani. Musím je vyfotit a pošlu obrázek.

  • Ivana | 18. 6. 2006 21:32

    Já do těsta na housky nepřidávám mléko ani žloutky, místo tuku dávám sádlo, potírám vodou a sypu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mléko Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

186
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
81
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
31
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí mortadellou
Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí…
Houskový knedlík z domácí pekárny
Houskový knedlík z domácí pekárny
Housky
Housky
Housky (DUKAN)
Housky (DUKAN)
Houstičky se sýrem a slaninou
Houstičky se sýrem a slaninou
Houstičky z domácí pekárny
Houstičky z domácí pekárny
  • Recepty.cz
  • Housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact