• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík v ubrousku
Napište svůj komentář k receptu

Houskový knedlík v ubrousku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskový knedlík v ubrousku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,33
      l hladká mouka
    • 0,33
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • 3
      ks houska
    • máslo Kousek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme do mísy, zalijeme mlékem rozšlehaným se solí a vejci a dobře promícháme. Přidáme pokrájené a na másle osmažené housky, promícháme a vložíme ve tvaru šišky do navlhčeného, vyždímaného a máslem potřeného ubrousku. Ubrousek kolem těsta volně zavážeme nití na obou koncích a hned vložíme do velkého množství vařící osolené vody.
2
Vaříme asi 25 minut. Uvařený knedlík vyjmeme, vybalíme a hned propíchneme vidlicí, aby unikla pára. Nakrájíme na 22 plátků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kachnis25 | 4. 2. 2011 08:22

    Ano! To je ten recept z naší velké, černé, polorozpadlé kuchařky:-) Akorát mouku dávám hrubou. Jen pro zasmání: když jsem je vařila poprvé, tak jsem si ubrousek vyložila jako papírový ubrousek a doma nebyly jiné než zelené...

  • Pozděnka | 10. 12. 2007 18:58

    Knedlík v hrnku jo? Ho pak z toho hrnku při mé smůle nedostanu a koukám je tam psaný sníh, nóóó, tak to bych spotřebovala plato vajec a stejně by se mě nepovedl. Jsem maličko nemotorná na tyto věci. Určo, ale nějaký zkusím. :-)

  • Jana Pátková | 10. 12. 2007 17:06

    Pozděnko, zkuste knedlík v hrnku, je to skoro stejné, 2 hrníčky hr.mouky, trochu soli, 2-3 žloutky, 2 -3 rohlíky nakrájené, 2 hrnky mléka, kousek másla, umíchám mouku,žloutky a mléko, přidám rohlíky nakrájené a sníh ze 2-3 bílků,dobře zamíchám, vymažu hrnky máslem - vysypu hr. moukou a naplním 4-5 hrníčků nakyndám těsto, nechám v hrnci vařit 3/4 hod. i déle 1 hod.a je hotovo a fakticky jsou dobré, vařím je už 20 let.

  • Pozděnka | 10. 12. 2007 12:06

    Jsem začátěčník, navíc s těstem velký "nepřítel", ale udávané jednotky mě plně vyhovují. Jdu to zkusit. A když se nepovede? V mrazáku mám kupovaný :-), tak se chlap stejně nadlábne. :-)

  • jirina f | 26. 9. 2005 16:33

    jsou nedobre

  • Lada Kovářová | 23. 8. 2005 17:13

    Když už teda publikuju ty recepty...Mouka hrubá nebo polohrubá viz. příspěvky výše. Právě pro začátečníky mi přijde jednoduché vzít odměrku , najít rysku 1/3 l a odměřovat. Jinak 1/3 l je 333.333333 ml.

  • martina cermakova | 23. 8. 2005 13:40

    kdyz uz publikuji recept tak myslim ze pro nezkusene by bylo vhodne napsat treba o jakou mouku se jedne a co se tyka jednotek jsou taky dost nesrozumitelne,protoze ve vetsine recepru se uvadi gramy nebo mililitry.diky

  • Dana M. | 21. 3. 2005 07:16

    Dají se dělat i z polohrubé.

  • Krůšo | 19. 3. 2005 08:02

    Knedliky se dělají jenom z hrubé mouky

  • jan zverina | 21. 11. 2004 21:34

    zajimalo by mne jaky druh mouky mam pouzit. dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Houska Máslo Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

53
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
45
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
44
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
32
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
28
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík v ubrousku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact