• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík s celozrnnou moukou
Napište svůj komentář k receptu

Houskový knedlík s celozrnnou moukou

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskový knedlík s celozrnnou moukou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g droždí
    • 2
      dl sodovka (perlivá voda)
    • 2
      ks rohlík z předeškého dne
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mouky smícháme, osolíme, nadrobíme droždí, přidáme vejce a sodovku a vypracujeme těsto, do kterého ještě zapracujeme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme odpočinout tak 20-30 minut.
2
Utvoříme dva knedlíky, vložíme je do vařící osolené vody a vaříme 20 minut. Po 10 minutách ve vodě obrátíme. Knedlíky nejlépe krájet bílou nití, zůstanou pěkně kulaté a nesrazí se.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • brzdka | 22. 11. 2012 18:59

    Hurá, povedl se :-) Jsem kuchařka začátečník, tak mám radost.

  • Eva | 24. 5. 2012 12:31

    Knedlíky jsem vyzkoušela. Jsou moc dobré. Určitě jsou sytější, než klasické knedlíky z bílé mouky. Příjemná změna. :-)

  • Marsí | 7. 2. 2008 14:07

    Helenko, rýžové burisony do knedlíků a na moučníky kupuji V Delvitě, teď už je to skoro vlastně Billa...viděla jsem i v Tescu, jsou většinou u těstovin nebo tam, kde je rýže, tak koukněte..:-))

  • Helena | 6. 2. 2008 22:51

    Jejda,Jitko,prozraďte mi,kde kupujete rýžové burizony.Já je marně sháním,nikde nejsou.

  • Jitka Macháčková | 6. 2. 2008 11:53

    Když už jsme u té "zdravější" verze knedlíků, místo rohlíků dávám rýžové burizony a hrstičku ovesných vloček. Na finálním výrobku to není vůbec poznat, v řezu knedlíky vypadají jako houskové a mám lepší pocit, že to není až tak úplně nezdravé.

  • Jana | 18. 1. 2008 10:36

    Já když dělám knedlíky ze sodovky, tak dám jen prdopeč a jsou bezvadné.

  • Lenka | 17. 1. 2008 10:32

    Houskové knedlíky s celozrnné mouky dělám, někdy jen z celozrnné, někdy přidám část bílé mouky. Připravuji klasický kvásek a dávám mléko. Použít sodovku je dobrý nápad, zřejmě těsto prokypří. Uvařené knedlíky propíchám špejlí, aby vyšla pára a nesrazily se. Nechám trochu prochladnout a potom krájím klasickým kráječem. Když by se krájely knedlíky horké, smačknou se a jsou šišaté a jakoby přisražené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Polohrubá mouka Rohlík Sodovka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

92
Okurková limonáda s citronem
Okurková limonáda s…
76
Domácí kvašená zelenina
Domácí kvašená zelenina
50
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…
17
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík s celozrnnou moukou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact