• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Houskový knedlík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks rohlík
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku, sůl, prášek do pečiva, nakrájený rohlík, vejce, vlažnou vodu dle potřeby. Vše smícháme a tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 20 minut po každé straně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanny1 | 25. 6. 2014 20:13

    Recept dobry doporucuju... jen sem je mela naky tvrdsi ....

  • virzi1 | 1. 2. 2014 12:54

    VŠEM MOHU JEN DOPORUŽIT,DNES JSEM HOUSKOVÝ KNEDLÍK VYZKOUŠEL A VELICE CHUTNÁ.

  • Petra Matysová | 1. 2. 2013 09:05

    Knedlíky jsou vynikající.... ;-)

  • Jana Cernohorska | 9. 3. 2009 11:37

    Strasne jednoduchy , rychly a chutny ! Vrele kazdymu doporucuju .

  • Simča Sládková | 31. 1. 2009 18:00

    Jo, Vladane, dělám to taky tak. Mám poměr na 1/4 l mléka, 1/8 l vody, 2 vejce, lžička oleje, špetka soli, 1/2 kila hrubé mouky, 3 rohlíky (nejlépe z minulého dne) nakrájené na kostky. Nedávám žádný prdopeč, ale těsto dobře (před přidáním rohlíků) propracuji, až těsto dělá bubliny. Pak přidám rohlíky a nechám cca 1/2 hodiny odstát. Z 1/2 kila mouky dělám 3 kulaté knedle a vařím je 15 minut, přičemž je také otáčím v polovině doby. Kdyby byly knedle větší, tak se logicky vaří déle.

  • Vladan M | 31. 1. 2009 08:56

    Dávám místo vody mléko,a lžíci oleje a rohlíků o kapánek víc.Rohlíky zapracuju do hotového těsta a nechám 10-15 minut odstát.Když mám těsta víc vařím i víc jak 25 minut, jednou otočím......minuta sem,minuta tam.....

  • Mirka P. | 5. 8. 2008 16:09

    Já také knedlík neotáčím, chce to jen dobře vypracovat těsto. Dělám ale kynutý.

  • Irena Klasová | 5. 8. 2008 14:26

    A nemá to být 10 minut z každé strany, celkem těch 20 minut? Já knedlíky sice nedělám, to přenechávám mamce, která je dělá moc dobré a vím, že je vaří ve vroucí vodě zhruba těch 20 minut, ale neotáčí je.

  • Věra Štroblová | 4. 8. 2008 10:19

    já bych opravila poslední větu asi takto : vaříme v vroutí vodě 20 minut a průběžně asi o 5 minutách ve vodě otočíme. V žádném případě nevařit 40 minut !!

  • Mirka P. | 3. 8. 2008 22:07

    20 minut po každé straně je celkem 40 minut? Není to moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Prášek do pečiva Rohlík Sůl Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Čevapi

Čevapi

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

75
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
62
Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Dhál indický, falešný …
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým…
35
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Sexy přehlídka Styl a Kabo: Ňadra Sklovské, odhalené zadečky a dechberoucí dekolty!

Sexy přehlídka Styl a Kabo: Ňadra Sklovské, odhalené zadečky a dechberoucí dekolty!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact