• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbový tatarák II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbový tatarák II.

autor: Danka Snášelová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový tatarák II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g čerstvé houby
    • 6
      žloutek 4-6
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
2 cibule nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi na oleji do zlatova orestujeme. Pak přidáme očištěné a na kostičky nakrájené houby, mírně podlejeme vodou (asi 0,5 dcl) a dusíme pod pokličkou cca 10 minut. Občas promícháme.
2
Když jsou houby měkké a voda vypařená přidáme ŽLOUTKY, sůl a mícháme dokud směs nezhoustne. Pak ji necháme vychladnout.
3
Mezitím najemno nakrájíme zbylé 2 cibule a zamícháme je do vychladlé houbové směsi. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí a kečupem. (Syrová cibule, kečup a hořčice dodá pokrmu tu správnou chuť).
4
Houbový tatarák mažeme na česnekové topinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 11. 9. 2010 18:29

    Vyborny houbovy tatarak. Dokonce ho jedla i dcera, ktera houby nesnasi:))))

  • Oldřich Gargulák | 27. 7. 2008 10:49

    Houbový tatarák........Houbový tatarák II. Roky jim říkám "Jednoho krásného dne..." Dneska to šlo! Houby nejím. Chtěl jsem ale porovnat, který "tatarák" je lepší. Připravil houbové polotovary podle receptů, potom každý zvlášť ochutil, navršil bohatě na topinky, tatarák II. označil kolečkem cibule a předložil mým ženám k testování. Ta starší hodnotila: "...ten s tou cibulí je takový plnější...", (no bodejť, žloutky se musí projevit). Kdo by řekl, že má takovou jemnou chuť; nebo žeby tím rozeklaným jazykem? Ještě když je nakládali, tak si notovaly, jaká to byla VÝBORNÁ snídaně. Podle mého to byla snídaně NEDOSTATEČNÁ (aspoň co se týká množství Růžovky tygrované). Takže: 1+1+5=7:3=2,33 Děleno dvěma recepty a zaokrouhleno hodnotím HOUBOVÝ TATARÁK za 2, HOUBOVÝ TATARÁK II. za 1. Snad příště...

  • Oldřich Gargulák | 27. 7. 2008 10:45

    Houbový tatarák........Houbový tatarák II. Roky jim říkám "Jednoho krásného dne..." Dneska to šlo! Houby nejím. Chtěl jsem ale porovnat, který "tatarák" je lepší. Připravil houbové polotovary podle receptů, potom každý zvlášť ochutil, navršil bohatě na topinky, tatarák II. označil kolečkem cibule a předložil mým ženám k testování. Ta starší hodnotila: "...ten s tou cibulí je takový plnější...", (no bodejť, žloutky se musí projevit). Kdo by řekl, že má takovou jemnou chuť; nebo žeby tím rozeklaným jazykem? Ještě když je nakládali, tak si notovaly, jaká to byla VÝBORNÁ snídaně. Podle mého to byla snídaně NEDOSTATEČNÁ (aspoň co se týká množství Růžovky tygrované). Takže: 1+1+5=7:3=2,33 Děleno dvěma recepty a zaokrouhleno hodnotím HOUBOVÝ TATARÁK za 2, HOUBOVÝ TATARÁK II. za 1. Snad příště...

  • Danka Snášelová | 26. 7. 2008 19:13

    Jani, když budeš houbový tatarák zkoušet napoprvé, tak ti doporučuji držet se receptu. Doopravdy, ta syrová cibule, kečup a hořčice, která se do směsi zamíchá jako poslední, dodá pokrmu fantastickou chuť. Mám strach, že ostatní ingredience by tu fantastickou chuť přehlušily. Podle mě tomu nic nechybí. Já to přímo žeru a pak jenom funím a nadávám si sama sobě - výčitky svědomí. Obžerství je přece hřích.:-))). Jenomže když je to tak dobré!!!

  • Jana Remková | 26. 7. 2008 18:23

    Téééda Danko,to musí být supééér!Už ať mám nějaké hřiby,všechno se přez zimu spotřebovalo.Já bych přidala i ten Worcestr a trochu čili,aby to mělo tu správnou tatarskou chuť.Vím,že tatarák se dělá i se sýru,všechno,jak patří na tatarák,jen místo masa tvrdý sýr.Prý je to pro žlučníkáře lepší.Dávám za 1,protože vím,že ty bys tady nedala žádný šunt.

  • Danka Snášelová | 26. 7. 2008 17:20

    Klárko, Veroniko jsem ráda, že chutnalo. Tento houbový tataráček my zbožňujeme. Příšti týden se chystáme na houby. Doufám, že budeme mít štěstí.

  • Veronika H. | 26. 7. 2008 16:01

    Tedy musím říct, to je vážně dobrůtka. Na recepty.cz jsem už našla spoustu receptů, ale tentokrát poprvé přidávám komentář, prostě mi to nedá...

  • Klára Vlčková | 15. 10. 2007 17:31

    Fantastický tatarák z hub. Doporučuji všem vyzkoušet. Ještě teď se s manželem olizujeme. Máme rádi houby a tento recept je přímo bombastický.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Pokrmy Chuťovky Z hub Pomazánky Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Cibule Hořčice plnotučná Kečup - jemný Olej Pepř mletý Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

46
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
35
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Janek Ledecký slaví 63: Postava jako ve 20!

Janek Ledecký slaví 63: Postava jako ve 20!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Houbový tatarák II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact