• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbový salát - zavařený
Napište svůj komentář k receptu

Houbový salát - zavařený

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový salát - zavařený
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg houby
    • 1
      kg paprika
    • 1
      kg cibule

Postup přípravy receptu

1
Houby nakrájíme, tři minuty svaříme ve vodě, nasypeme do mísy. Přidáme papriku - cca poloviční množství hub - nakrájenou na proužky, dále cibuli nakrájenou na proužky, cca čtvrtinové množství hub. Promícháme, nasypeme do sklenic, zalejeme klasickým Dekem na okurky, steriluji 20 min. na 90 °C.
2
Je to fakt výborný houbový salát. No a když mám hub hodně, tak svařené houby nacpu do tlačenkového nebo salámového střeva, zavážu a dám do mražáku. Dle potřeby odkrajuji pod maso, do polévky, nebo i na smaženici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 10. 10. 2013 10:11

    Děkuji za recept!!! Salát je opravdu výborný, nejlepší je k pečenému masu, ale dá se jíst jen tak samotný a jakmile jednou začnete, tak sníte celou skleničku. Určitě doporučuji a zakládám do oblíbených receptů.

  • marie mateju | 14. 7. 2009 17:31

    dneska jsem ho dělala,jsem zvědavá jaký to bude. ZATÍM NEZNÁMKUJU.

  • Jana Remková | 13. 1. 2008 12:45

    Tak Světlano! Dříve jsem se tady jaksi nedostala.Musím ti zdělit,že je to vynikajícíííí!To vlastně jde posoudit až teď v zimě.Na Silvestra se jich snědlo až až!Asi jich budu mít málo,moje dcera otěhotněla a může se za něma utlouct!! Ahoj Jana

  • Světlana Čelechovská | 17. 9. 2007 14:20

    Jani a salát je nejlepší buď z václavek, nebo z jakékoliv směsky hub.

  • Světlana Čelechovská | 17. 9. 2007 14:18

    Jani, bez obav vyzkoušej. A věřím, že budeš ty a blízcí spokojená. Dej vědět, jak to dopadlo. Hezký den.:-))

  • Světlana Čelechovská | 17. 9. 2007 14:17

    Jarko, já opravdu tento salát dělám roky, je fantastický a když ti vadí trochu slizkejší salát (je to celkem běžné), tak nakrájené houby převař dvakrát.Už jsem to taky zkoušela.

  • Jana Remková | 14. 9. 2007 20:25

    Děkuji za vysvětlení,protože zrovna takový nějaký rwcwpt hledám a tak se mi moc hodí a určitě to udělám.Ještě jedna podotázka,houby jen václavky,nebo je to jedno?Myslím,že je to jedno,že?Takže vzhůru do zavařování!DííííK Jana

  • Jarka z Bratislave | 14. 9. 2007 17:23

    Odporúčam nedávať cibuľu do zaváraného šalátu, nálev zostane slizký. Cibuľu pridávať až pred konzumáciou, naviac je to čerstvá zelenina plná vitamínov a enzýmov.(zmenila som mail)

  • Světlana Čelechovská | 14. 9. 2007 10:26

    Jani, přesně tak, jak píše Zdenka. Asi jsem to špatně napsala. 100% hub, 50% papriky, 25% cibule..ale upřimně - já to dávám "od oka" podle chuti, podle paprik které mám doma, ale je to opravdu výborné (korumpuju tímto salátem všechny kamarády-za houbový salátek jsou ochotni všeho:-))) Světlana

  • Jana Nesvadbová | 14. 9. 2007 08:55

    Recept je výborný, my přidáváme na malé růžičky rozebraný a jen mírně spařený květák, zůstane na zkus chřupavý a Deko už ne, ale jen klasický octový nálev bez sacharinu s cukrem a se špetkou tymiánu

  • Zdena z JM | 14. 9. 2007 08:48

    Asi jste to špatně pochopila.Podle mě je to myšleno tak, že houby dáte všechny, ale papriky je asi tak poloviční množství co hub a cibule čtvrtinové množství.Tak jsem to pochopila já.

  • Jana Remková | 14. 9. 2007 08:39

    A proč to nemůžeme smíchat hned dohromady?Proč poloviční množství hub a pak zasečtvrtinové množství hub a kde je ta poslední čtvrtina?Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houby Paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

110
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
103
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
60
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
49
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
38
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Houbový salát - zavařený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact