• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš s masem
Napište svůj komentář k receptu

Houbový guláš s masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g houby čerstvé nebo mražené, 350 -
    • 400
      g vepřová plec nebo krůtí, králičí, kuřecí či hovězí maso
    • 1
      ks cibule velká
    • 40
      g uzený špek , případně sádlo či olej
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 40
      g rajský protlak
    • vývar dle potřeby, na podlití

Postup přípravy receptu

1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova, za občasného promíchání. Během smažení si pokrájíme očištěné houby, které krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat na cedníku.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Ke smaženému masu přidáme krátce zpěnit jemně nasekaný česnek, sladkou papriku a vmícháme protlak. Přisypeme okapané houby, dochutíme solí, pepřem, kmínem a podlijeme troškou (cca 150 ml) vývaru. Kdo má rád bylinky, může přidat trošku tymiánu nebo majoránky. Kdo rád pikantní, přidá kousek nasekané chilli papričky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

3
Pod poklicí dusíme při mírné teplotě do změknutí masa. Dle potřeby mícháme a doléváme vývar. Vývaru by nemělo být mnoho, abychom nemuseli guláš před podáváním zbytečně zahušťovat, ale pokud chceme více omáčky, tak guláš zahustíme nakonec buď rozdrobenou chlebovou střídkou nebo máslovou jíškou a krátce provaříme.
4
Podáváme s chlebem, knedlíkem, těstovinami, rýží, noky... Dozdobit můžeme čerstvě pokrájenou cibulí nebo plátky česneku, vše dle chuti každého.

RADA: VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Guláš z hub

Guláš z hub

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Vepřový
Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Houby Mletá sladká paprika Pepř mletý Rajský protlak Sůl Uzený špek Vepřová plec Vývar

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Domácí snickers

Domácí snickers

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

110
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
83
Klasické lečo
Klasické lečo
53
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na…
40
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
33
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš III.
Houbový guláš III.
Houbový guláš na špeku s paprikou
Houbový guláš na špeku s paprikou
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba II.
Houbový kuba II.
Houbový kuskus - rychle a chutně
Houbový kuskus - rychle a chutně
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact