• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš s masem
Napište svůj komentář k receptu

Houbový guláš s masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g houby čerstvé nebo mražené, 350 -
    • 400
      g vepřová plec nebo krůtí, králičí, kuřecí či hovězí maso
    • 1
      ks cibule velká
    • 40
      g uzený špek , případně sádlo či olej
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 40
      g rajský protlak
    • vývar dle potřeby, na podlití

Postup přípravy receptu

1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova, za občasného promíchání. Během smažení si pokrájíme očištěné houby, které krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat na cedníku.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Ke smaženému masu přidáme krátce zpěnit jemně nasekaný česnek, sladkou papriku a vmícháme protlak. Přisypeme okapané houby, dochutíme solí, pepřem, kmínem a podlijeme troškou (cca 150 ml) vývaru. Kdo má rád bylinky, může přidat trošku tymiánu nebo majoránky. Kdo rád pikantní, přidá kousek nasekané chilli papričky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

3
Pod poklicí dusíme při mírné teplotě do změknutí masa. Dle potřeby mícháme a doléváme vývar. Vývaru by nemělo být mnoho, abychom nemuseli guláš před podáváním zbytečně zahušťovat, ale pokud chceme více omáčky, tak guláš zahustíme nakonec buď rozdrobenou chlebovou střídkou nebo máslovou jíškou a krátce provaříme.
4
Podáváme s chlebem, knedlíkem, těstovinami, rýží, noky... Dozdobit můžeme čerstvě pokrájenou cibulí nebo plátky česneku, vše dle chuti každého.

RADA: VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Guláš z hub

Guláš z hub

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Vepřový
Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Houby Mletá sladká paprika Pepř mletý Rajský protlak Sůl Uzený špek Vepřová plec Vývar

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

390
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
31
Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Vepřové kapsy se…
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš III.
Houbový guláš III.
Houbový guláš na špeku s paprikou
Houbový guláš na špeku s paprikou
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba II.
Houbový kuba II.
Houbový kuskus - rychle a chutně
Houbový kuskus - rychle a chutně
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact