• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Houbový guláš

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
6fotografií
Nahrát fotku
 

Ne nadarmo se houbám říká maso z lesa. Můžete si z nich totiž uvařit třeba výborný guláš, který ocení nejen vegetariáni. Jen nezapomeňte, že na rozdíl od toho klasického z masa, který je nejlepší pěkně rozleželý, byste měli ten houbový sníst hned, protože jídla z hub se nemají ohřívat.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g houby čerstvé hřibovité
    • 80
      g sádlo
    • 2
      ks cibule bílá, velká
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      g rajče
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička mletá paprika sladká
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 2
      snítka majoránka čerstvá
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte tekutinu.

RADA: Hitparáda hřibů: Které jsou nejchutnější a jak je poznáte?

2
Jednu cibuli nakrájejte nadrobno, druhou na kolečka. Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky. Rajče omyjte a nakrájejte na kousky. Ve druhém kastrolu rozehřejte zbylé sádlo. Vsypte kmín a cibuli nakrájenou nadrobno a společně restujte, až bude cibule měkká. Pak přidejte mletou papriku a krátce osmahněte. Přidejte podušené houby, nakrájenou papriku a rajče. Osolte, opepřete a společně duste asi 15 minut, dokud paprika nezměkne.

RADA: KVÍZ: Poznáte nejchutnější české houby?

3
Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu a servírujte s čerstvou majoránkou, na kolečka nakrájenou cibulí a čerstvým chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš s houbami a zázvorem

Houbový guláš s masem

Houbový guláš s masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš FOOD
Červenec Srpen Září Říjen Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Houby Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Rajče Sádlo Sůl Zakysaná smetana Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

14
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
12
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
12
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
12
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
11
Liptauer
Liptauer

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 22. 9. 2025: Kdo vyřeší staré problémy a na koho čeká romantický večer?

Denní horoskop na pondělí 22. 9. 2025: Kdo vyřeší staré problémy a na koho čeká romantický večer?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký strach o režiséra Jiřího Adamce! Přítelkyně Veronika tvrdí: Unesli ho!

Velký strach o režiséra Jiřího Adamce! Přítelkyně Veronika tvrdí: Unesli ho!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou…
Houbový guláš III.
Houbový guláš III.
Houbový guláš na špeku s paprikou
Houbový guláš na špeku s paprikou
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact