• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbovo-smetanové špecle
Napište svůj komentář k receptu

Houbovo-smetanové špecle

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g špecle nesušené
    • 200
      g čerstvé houby : žampiony, hlíva, hřiby...
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g šunka nebo libová slanina
    • 1
      stroužek česnek nebo špetka muškátového květu
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g sýr niva nebo tavený sýr, cca
    • sůl je-li třeba
    • pepř mletý dle chuti
    • olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené houby, které za občasného promíchání smažíme na středním plameni. Během smažení přidáme česnek (muškátový květ) a na nudličky pokrájenou šunku (slaninu). Když se nám voda z hub téměř vysmaží, vše zalijeme smetanou, přivedeme k varu, přidáme sýr dle chuti (Niva, Čedar, tavený sýr...), který necháme v omáčce roztavit. Dle chuti osolíme a opepříme a varem nebo přidáním trochy mléka zredukujeme omáčku na potřebnou hustotu.
2
Špecle uvaříme dle návodu, scedíme a necháme okapat. Omáčkou je buď přelijeme rovnou na talíři nebo je okapané dáme do kastrolu, omáčkou zalijeme a promícháme. Podáváme dozdobené nasekanými bylinkami nebo nudličkami šunky, sýra...
3
Pokud chceme mít pokrm bezmasý, použijeme místo šunky například uzené tofu nebo šmakouna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-knedlíková omeleta

Houbovo-knedlíková omeleta

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Houbovo-zázvorové hovězí

Houbovo-zázvorové hovězí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Plačková | 30. 3. 2016 14:06

    Rychlé a výborné jídlo, chutnalo mně i mamce a taťkovi :-)

  • Míďa | 15. 9. 2015 22:21

    Vynikající rychlovka Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Vegetariánské a zdravé
Maso Pokrmy Z hub Z mléka / sýra Uzeniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Špecle Sůl Šunka Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Řez obližprst

Řez obližprst

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Hummus II.

Hummus II.

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá sypaná tvarohová…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Houbovo - zeleninová omáčka
Houbovo - zeleninová omáčka
Houbovo-knedlíková omeleta
Houbovo-knedlíková omeleta
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-špenátové noky
Houbovo-špenátové noky
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
  • Recepty.cz
  • Houbovo-smetanové špecle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact