• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové tousty II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbové tousty II.

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové tousty II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,40
      kg houby po uvaření
    • 3
      ks cibule
    • olivový olej
    • 1
      sklenice rajský protlak (cca kelímek po jogurtu)
    • 3
      sklenice kečup - jemný 300 g
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      stroužek česnek
    • chilli nebo pálivý kečup (Harissa)

Postup přípravy receptu

1
Houby pokrájíme na kousky, a dáme povařit (asi 20 min.). Potom scedíme a necháme chvilku vychladnout. Na větším množství olivového oleje usmažíme cibuli dozlatova (na jemno nakrájenou). Odstavíme a přimícháme houby a ostatní suroviny, ty podle chuti. Doma nebylo chilli, proto jsem použila Harissu. Snažila jsem se do závorky uvést množství tak, jak jsem je dnes připravovala, ale to je opravdu jen orientační. Pak dáme do sklenic a chvíli sterilujeme. Je možno si něco nechat jen tak pro rychlou spotřebu bez sterilování v ledničce.
2
Včera tento recept přivezla mamka od sestřenky a nám to tak zachutnalo, že jsem to hned udělala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové topinky / tousty

Houbové topinky / tousty

Tuňáková pomazánka s tousty

Tuňáková pomazánka s tousty

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vomelic | 24. 10. 2013 10:39

    děkuji za smazání příspěvku, ale stále to vypadá jako hovno :D děkuji

  • vomelic | 15. 10. 2013 20:31

    a všiml si někdo že to vypadá jak hovno ? :D

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 17:11

    1*

  • Jozef T. | 21. 10. 2007 18:19

    Pre autorku:Harissa nie je Pálivý kecup, pretoze medzi základnými zlozkami nie je rajcina. Je to velmi pikantná omácka, (obycajne hustá ako pasta na zuby) a jej zlozkami sú:cervené stiplavé papriky, casto zaúdené, co dáva omácke charakteristickú chut, cesnak, cilantro, alcaravea (ceský preklad je kmín), sol a olivový olej, ktorým sa docieli pozadovaná hustota. Jej domovom sú státy afrického pobrezia Stredozemného mora (zvlást Tunis), ale tiez krajiny Stredného Východu.

  • Jarka | 15. 10. 2007 06:33

    Opravdu výborné. V pátek jsme byli na houbách, tak jsem to hned zkusila. Dávám jedničku.

  • Ivana Samcová | 11. 10. 2007 10:46

    Jen jsem chtěla upřesnit to sterilování. My doma nemáme žádný speciální hrnec na zavařování, zavařujeme jen v obyčejném velkém hrnci. Asi 40 min. při mírném pobublávání, pak vypneme a necháme na plotýnce dojít. Vychladlé sklenice vyndáme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Cibule Houby Kečup - jemný Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

115
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
97
Butter chicken masala
Butter chicken masala
76
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení
65
Houbový kuskus - rychle a chutně
Houbový kuskus - rychle…
42
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Houbové těstoviny s tymiánem
Houbové těstoviny s tymiánem
Houbové těstoviny s volským okem
Houbové těstoviny s volským okem
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houboví vrabci
Houboví vrabci
Houbovka a rozpeky
Houbovka a rozpeky
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
  • Recepty.cz
  • Houbové tousty II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact