• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové tousty II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbové tousty II.

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové tousty II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,40
      kg houby po uvaření
    • 3
      ks cibule
    • olivový olej
    • 1
      sklenice rajský protlak (cca kelímek po jogurtu)
    • 3
      sklenice kečup - jemný 300 g
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      stroužek česnek
    • chilli nebo pálivý kečup (Harissa)

Postup přípravy receptu

1
Houby pokrájíme na kousky, a dáme povařit (asi 20 min.). Potom scedíme a necháme chvilku vychladnout. Na větším množství olivového oleje usmažíme cibuli dozlatova (na jemno nakrájenou). Odstavíme a přimícháme houby a ostatní suroviny, ty podle chuti. Doma nebylo chilli, proto jsem použila Harissu. Snažila jsem se do závorky uvést množství tak, jak jsem je dnes připravovala, ale to je opravdu jen orientační. Pak dáme do sklenic a chvíli sterilujeme. Je možno si něco nechat jen tak pro rychlou spotřebu bez sterilování v ledničce.
2
Včera tento recept přivezla mamka od sestřenky a nám to tak zachutnalo, že jsem to hned udělala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové topinky / tousty

Houbové topinky / tousty

Tuňáková pomazánka s tousty

Tuňáková pomazánka s tousty

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vomelic | 24. 10. 2013 10:39

    děkuji za smazání příspěvku, ale stále to vypadá jako hovno :D děkuji

  • vomelic | 15. 10. 2013 20:31

    a všiml si někdo že to vypadá jak hovno ? :D

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 17:11

    1*

  • Jozef T. | 21. 10. 2007 18:19

    Pre autorku:Harissa nie je Pálivý kecup, pretoze medzi základnými zlozkami nie je rajcina. Je to velmi pikantná omácka, (obycajne hustá ako pasta na zuby) a jej zlozkami sú:cervené stiplavé papriky, casto zaúdené, co dáva omácke charakteristickú chut, cesnak, cilantro, alcaravea (ceský preklad je kmín), sol a olivový olej, ktorým sa docieli pozadovaná hustota. Jej domovom sú státy afrického pobrezia Stredozemného mora (zvlást Tunis), ale tiez krajiny Stredného Východu.

  • Jarka | 15. 10. 2007 06:33

    Opravdu výborné. V pátek jsme byli na houbách, tak jsem to hned zkusila. Dávám jedničku.

  • Ivana Samcová | 11. 10. 2007 10:46

    Jen jsem chtěla upřesnit to sterilování. My doma nemáme žádný speciální hrnec na zavařování, zavařujeme jen v obyčejném velkém hrnci. Asi 40 min. při mírném pobublávání, pak vypneme a necháme na plotýnce dojít. Vychladlé sklenice vyndáme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Cibule Houby Kečup - jemný Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Smažený králík

Smažený králík

Azu po česku

Azu po česku

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
16
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Houbové těstoviny s tymiánem
Houbové těstoviny s tymiánem
Houbové těstoviny s volským okem
Houbové těstoviny s volským okem
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houboví vrabci
Houboví vrabci
Houbovka a rozpeky
Houbovka a rozpeky
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
  • Recepty.cz
  • Houbové tousty II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact