• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Houbové škvarky z václavek či bedel
Napište svůj komentář k receptu

Houbové škvarky z václavek či bedel

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků:
    • václavky
    • bedly jedlé
    • koření dle chuti: pepř, mletý kmín, paprika, sušený česnek... nebo grilovací koření
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej na smažení
    • ubrousek na odkapání přebytečného tuku

Postup přípravy receptu

1
Očištěné václavky či bedly pokrájíme na nudličky cca 4-5 mm silné a dáme je do misky. Zaprášíme je kořením, přidat můžeme i sušenou majoránku, mírně osolíme, v misce zlehka nadhodíme (jako palačinky), aby se kořením obalili všude, pak zaprášíme moukou, opět prohodíme a ihned dáme smažit do rozpáleného tuku. Množství na jednu pánev bude zhruba takové, abychom houby do rozpáleného oleje (nebo sádla) nenasypaly ve vyšší vrstvě (mohou se jen částečně překrývat), jelikož by se nám ve velkém množství místo prudkého osmažení začaly dusit ve vlastní šťávě. Houby smažíme zprudka, nejlépe na nepřilnavé pánvi, občas promícháme a když jsou dozlatova a dokřupava osmažené, vyndáme je naběračkou nebo lžící na ubrousek okapat přebytečný tuk a ihned podáváme s chlebem, topinkou nebo opečeným toustem.
2
Jedna pánev smažených václavek nebo bedel odpovídá zhruba jedné porci a je dobré (spíše nutné) si jí připravit těsně před smažením, aby houby nezačaly v misce pouštět vodu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)

Jednoduchá směs / guláš z václavek …

Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Chuťovky Z hub Slané Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bedly jedlé Hladká mouka Koření Olej Sůl Ubrousek Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
32
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
10
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Strach o exmanžela Adamovské: Vážná operace!

Strach o exmanžela Adamovské: Vážná operace!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Forejt získal michelinskou hvězdu, ale... Vystrašená reakce Burešové!

Forejt získal michelinskou hvězdu, ale... Vystrašená reakce Burešové!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Houbové špízy
Houbové špízy
Houbové těstoviny s křenovou omáčkou
Houbové těstoviny s křenovou omáčkou
Houbové těstoviny s tymiánem
Houbové těstoviny s tymiánem
  • Recepty.cz
  • Houbové škvarky z václavek či bedel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact