• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto III.
Napište svůj komentář k receptu

Houbové rizoto III.

autor: fafejt
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové rizoto III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže Parboiled
    • houbová směs
    • 1
      g cibule
    • 2
      lžíce máslo 1-2
    • parmazán
    • sůl
    • houbové koření
    • smetana 1/4 l
    • koření např. směs od Vitany, zvýrazní, co konzervace sebere, čerstvé jsou prostě čerstvé

Postup přípravy receptu

1
V hlubší pánvi či kastrolu rozehřejte máslo, na něm opracujte cibulku, nechte zesklovatět, zasypte přiměřenou dávkou rýže (1-2 sáčky, dle počtu konzumentů), podlijte 1 dcl vody, osolte, duste.
2
Rýži během dušení dále, ale v menším množství podlévejte vodou, míchejte. Nepřipečte! Duste.
3
Podle zvoleného typu rýže zhruba v polovině doby její úpravy (dle návodu na balení) naliju 1/2 smetany, přidám zmraženou ochucenou směs hub, opatrně promíchám, v případě nutnosti ještě podlévám vodou, ale houby nějakou stále obsahují, stáhnu výkon sporáku na minimum.
4
Než je rýže úplně měkká, přiliju zbytek smetany, dokořením houbovým kořením, můžete vmíchat část parmazánu, dosolte dle Vaší chuti.
5
Rýže se nesmí změnit v kaši, s parboiled se vám to snad nestane, ale měla by být krásně lesklá, dát se nabrat na lžičku či vidličku a držet. Servírujte na talíř v úhledné celistvé hromádce, uprostřed s důlkem, dle libosti posypte sýrem, střed ozdobte petrželkou kudrnkou, pokrájeným rajčetem... čím rádi.
6
Do rizota využívám zásoby z letně-podzimních megasběrů a nejlépe mražené v cca 300 g množství (zmrazuji tzv. základ na smaženici: na tuku, cibuli, podušené houby, okořeněné drceným kmínem, solí, pepřem, (bílým v případě pravých hřibů)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • rop | 7. 8. 2012 13:58

    Jen tu rýži bych vyměnil. Klasické arborio je prostě na rizoto nejlepší. V opačníém případě je lepší houby pořádně orestovat, rýži uvařit zvlášť a pak to smíchat.

  • ladislava staffenová | 10. 8. 2008 18:42

    Dělám to také jako Simča i autorka - protože někdy tu smetanu přidám.Ale ten postup je asi nejlepší (pro nás)

  • Simča Sládková | 10. 8. 2008 18:38

    Ano, tahle varianta se mi líbí - já sice nedávám do rizota smetanu a přidávám zeleninovou směs mrkev - hrášek - kukuřice, ale hlavní je to společné dušení, prolnutí chutí a rýží nemíchat, aby z toho nebyla kaše... Kořením česnekem, lžicí kečupu, trochou oregána a červenou paprikou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Rizota
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houbová směs Houbové koření Koření Máslo Parmazán Rýže Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Divoká sekaná

Divoká sekaná

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

168
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
95
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené kroupy s…
92
Zapečená vejce po italsku
Zapečená vejce po italsku
92
Zapečené těstoviny s masem a kukuřicí
Zapečené těstoviny s…
91
Zapečené těstoviny se sýrem a kuřetem
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77):  Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77): Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ranečky
Houbové ranečky
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact