• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové kyselo
Napište svůj komentář k receptu

Houbové kyselo

autor: tegua
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové kyselo
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • čerstvé houby
    • mléko
    • smetana na vaření
    • 2
      ks vejce
    • drcený kmín
    • sůl
    • podravka
    • houbový vývar
    • tmavá jíška

Postup přípravy receptu

1
Houby povařím asi 45 minut ve vodě (vody takové množství, aby byly ponořené, ovšem aby se nedusily), přidám špetku drceného kmínu. Po uplynutí doby přídám směs ze 2 vajec, mléka a smetany na vaření. Za stálého míchání přivedu k varu. Dochutím podle množství hub v polévce houbovým masoxem, dále sůl a Podravka. Nakonec podle potřeby zahustíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Lorencová | 2. 2. 2010 12:30

    U nás tomu říkáme zaliťačka. A je opravdu výborná.

  • Tereza Skrletova | 14. 9. 2008 11:29

    Souhlasim s tim, ze recept by se mel jmenovat spise Houbova bila polevka. Do teto polevky se pridava lzice octa, kdyz se polevka podava, ovsem me to s octem nechutna, proto jsem ho neuvadela, tudiz jsem mela poopravit i nazev receptu ;-) takze dodatek: dle chuti pridat do talire polevky lzici octa

  • ladislava staffenová | 8. 9. 2008 17:53

    Já mám trošku jiný názor na houbové kyselo,ale nechci tu opět rozpoutat válku, co se týče názvu. Jen můj názor - toto je podle mých zvyklostí bílá houbová polévka, Kyselo by mělo opravdu chutnat kysele - tedy buď okyselit octem,nebo přidat kysanou smetanu (i obojí) a nebo - jak je tradiční recept - přímo z kvásku, který je nakyslý sám o sobě. Ale to jen na vysvětlenou, jinak tato polévka výborná je a bude určitě chutnat, ať ji uděláte nakyselo nebo nasladko. Jo a Jani - nevím - ale mně osobně zrovnat takto udělaná polévka se žampiony nejede. Ale to je fakt jen moje chuť,neznamená, že není dobrá:-))))

  • Jana Remková | 8. 9. 2008 09:44

    Tak a jdu na to,jenže,u nás narozdíl od Čech ještě hub poskrovnu,tak snad nebude vadit,když dám čerstvé žampiony z Alberta

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Drcený kmín Houbový vývar Mléko Podravka Smetana na vaření Sůl Tmavá jíška Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Caprese

Caprese

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

130
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
83
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
49
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
21
Jablečný perník s tvarohem
Jablečný perník s…
17
Salát z pečených paprik
Salát z pečených paprik

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Houbové kyselo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact