• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové halušky
Napište svůj komentář k receptu

Houbové halušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové halušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g sušené houby
    • 150
      g máslo
    • 500
      g brambory
    • 20
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby povaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom je scedíme. Scezené houby opražíme na másle do měkka. Oloupané a nastrouhané brambory smícháme s moukou a v osolené vodě uvaříme. Scezené halušky smícháme s houbami. Podáváme teplé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky

Halušky

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Halušky se zelím

Halušky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 13. 5. 2014 19:05

    Vařila jsem halušky podle receptu a ve vodě se mi všechny rozpadly. Nedoporučuju.

  • Verča | 13. 10. 2012 23:46

    Já jsem halušky smíchala s klasickou smaženicí hodně na cibulce, přidala smetanu a nastrouhaný sýr a VÝBORNÉ! Určitě doporučuji vyzkoušet ;-)

  • evkha | 12. 7. 2012 18:17

    Dobrý den, my jsme doma halušky navíc vařili v té vodě, v které se předtím máčely ty sušené houby. A pak se přidalo trochu pepře, a hlavně ty houby pak dusit na másle:-))

  • matheislova | 21. 8. 2011 08:27

    pridavek od jarky burganove je vynikajici me udelal velkou radost diky za nazor matheislova

  • Ivana Šlapáková | 5. 7. 2010 13:53

    Uvařeno, usmažila jsem slaninovo uzené škvarečky, na tom jsem prohřála uvařené sušené houdby, zamíchala do halušek a je to dobré....... U nás holt ta masová chuť je požadovaná. Takže doporučuji. za 1.

  • Simča Sládková | 7. 1. 2010 14:49

    Omluva za překlepy - měla být NASEKANÁ petrželka...

  • Simča Sládková | 7. 1. 2010 14:47

    Je to naprosto jedinešné. Když jsem osmahla houby, přidala jsem k nim uvařené halušky a trochu je promíchala s houbami a také osmahla. Dochutila jsem rozetřeným česnekem a nesekanou petrželkou a byl z toho výborný oběd. Jak také jinak, když obsahoval samé věci, které miluji - halušky, houby a česnek :-). Dávám 1!!!

  • Jarka Bugarová | 25. 9. 2007 12:17

    já do toho ještě uvařím zvlášť kastrůlek brambor,které pokrájím na menší kousky,vyškvařím slaninu a pak to lehce promíchám s haluškami a houbami.Stejně to dělám s bryndzou nebo zelím a uzeným.

  • dušan | 24. 9. 2007 09:21

    U nás sa toto jedlo dedí z pokolenia na pokolenie -haluškové cesto klasické ako na bryndzové halušky, pre gurmánov zo strúhaných zemiakov a hotové poliať opraženou slaninkou. Najlepšie je použiť tmavé sušené huby.

  • Zora Manasová | 16. 5. 2007 18:43

    Vajce nie je nevyhnutné (preto sú vhodné aj pri delenej strave - rastlinné jedlo, cibuľa opražená na oleji - cibule musí byť veľa - zmiešaná s haluškami a údené tofu chuťovo veľmi podobné údenej slanine) - výborné. Dôležité sú zemiaky - z nových nebudú nikdy strapačky.

  • Tereza Jarčušková | 16. 10. 2006 13:05

    Nerozvaria sa, ja do strapačiek ( halušiek ) nikdy vajce nedávam. Len nastrúhané zemiaky, osolím a múku.

  • Václav FRONĚK | 16. 10. 2006 09:24

    Jestliže nedáte vejce tak se vám halušky rozvaří,když nebudou škrobové brambora a stejně musíte být moc opatrní při vaření.Nyní jsou velmi dobré halušky v prášku (já scháním od firmy "Label"),ale i ostatní jsou dobré např.NATURA.

  • Marie Slavickova | 8. 10. 2006 22:18

    Je to vyborne.Ja delam z tech hub klasickou smazenici s vejci a pak smicham s haluskami nebo chlupatymi knedliky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Polohrubá mouka Sůl Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

23
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
23
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
19
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jogurtový Margot koláč s pudinkem
Jogurtový Margot koláč s…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Houbové bramboráčky
Houbové bramboráčky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Houbové karbanátky (nejen) s mletým…
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky bez masa
  • Recepty.cz
  • Houbové halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact