• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové flíčky-zapečené
Napište svůj komentář k receptu

Houbové flíčky-zapečené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 650
      g flíčky -uvařené dle návodu
    • 2
      lžíce sádlo
    • 60
      g sušené houby
    • 2
      dl mléko
    • 5
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

1
Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny smícháme se sádlem s cibulí, houbami a česnekem. Dochutíme solí, pepřem a kmínem dle chuti. Nasypeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (sádlo + strouhanka), dáme zapéct na cca 25 minut zakryté alobalem, pak odkryjeme, zalijeme osolenými, rozšlehanými vejci v mléce a dopečeme odkryté ještě asi 10 minut. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
2
Sádlo můžeme nahradit vyškvařenou slaninou (špekem).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové flíčky / houbofleky

Houbové flíčky / houbofleky

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Nedbálková | 15. 3. 2016 14:17

    Výborné jídlo a snadno dostupné pro každého. Sušené houby jsou hodně aromatické a proto těstoviny dostaly při pečení super chuť, ale kdyby bylo pro mužské, tak bych se té slanině nebránila.

  • Anička | 17. 9. 2013 15:09

    Jednoduchá a rychlá bašta, děkuji vám za recept. Zase něco jiného než smaženice.

  • Honza Budil | 18. 1. 2013 17:31

    Fleky mě chutnali i před upečením, ale stejnak jsem je do trouby dal a super 8-) .

  • Kocánková | 13. 9. 2011 19:34

    Sušené houby jsem vyměnila za čerstvé, ty jsem taky podusila na cibuli. Výborné.

  • Sylvia | 28. 5. 2011 09:32

    Flicky s houbama delam casto, recept znam od sve babicky, nekdy pridam i cesnek. Je to lahudka :-* .

  • Jana | 14. 4. 2011 22:46

    Použila jsem mražené houby, bylo to velmi jedlé :) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z těstovin Z hub Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Flíčky Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Koprovka podle Barunky

Koprovka podle Barunky

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Americké Brownies (vynikající)

Americké Brownies (vynikající)

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

168
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
149
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
135
Klasické lečo
Klasické lečo
91
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z…
59
Lasagne bez bešamelu
Lasagne bez bešamelu

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Houbové batůžky z listového těsta
Houbové batůžky z listového těsta
Houbové bramboráčky
Houbové bramboráčky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové halušky
Houbové halušky
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Houbové karbanátky (nejen) s mletým…
  • Recepty.cz
  • Houbové flíčky-zapečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact