• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbová žemlovka
Napište svůj komentář k receptu

Houbová žemlovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová žemlovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g houby
    • 70
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 550
      g veka
    • 250
      ml mléko
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka oregáno
    • 40
      g máslo
    • 1
      ks kapie
    • 1
      špetka petželka
    • 1
      špetka cibulová nať
  • Na vymazání
    • 5
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a kostičky slaniny, nejdříve na ní zpěníme cibuli, potom přidáme houby. Dusíme pod pokličkou až se všechna tekutina z hub odpaří. Veku nakrájíme na plátky. Ve 150 ml mléka rozšleháme 1 vejce, přidáme sůl, pepř a oregano. Misku z varného skla vymažeme máslem. Plátky veky namočíme v rozšlehané vaječné směsi a v jedné vrstvě urovnáme do pekáčku. Na ni dáme vrstvu dušených hub, opět poklademe vekou a vrstvy postupně střídáme (poslední tvoří veka). Zapékáme v předehřáté troubě (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) asi 15 minut. Nakonec ve zbylém mléce rozšleháme vejce a žemlovku zalijeme. Pečeme 10-12 minut při teplotě asi 180 °C. Na talířích ji zdobíme petrželkou, kapií a cibulovou natí. Žemlovku podáváme teplou, ovšem chutná i studená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Rohlíkový ovocný koláč aneb, když žemlovka už nebaví

Rohlíkový ovocný koláč aneb, když…

Žemlovka z vánočky

Žemlovka z vánočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 29. 10. 2012 11:24

    Opraveno, díky.

  • Martina V. | 29. 10. 2012 10:51

    Maso, Zdravě i chutně. Spíš bych to zařadila do houbových jídel...

  • Martina V | 15. 9. 2007 19:03

    Je to velice dobré, přidávám tam ještě prolisovaný česnek nebo česnekovou pastu a majoránku.Nádivku používám místo knedlíku, uvařím k tomu kys.zelí a a peč. maso.

  • Martina S. | 23. 8. 2006 14:55

    Velice dobré jídlo z hub. Poslední vrstvu jsem ještě před pečením pokapala rozpuštěným máslem. Za jedna.

  • Míla | 8. 6. 2005 20:39

    Je to opravdu výborné.

  • Peca | 10. 11. 2004 14:03

    Super papání!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z hub Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cibulová nať Houby Kapie Máslo Mléko Oregáno Pepř mletý Petželka Slanina Sůl Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nedělní štola

Nedělní štola

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

23
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Švestková nutela
Švestková nutela
19
Domácí kečup
Domácí kečup
16
Kvašáky
Kvašáky

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Houbová smetanová omáčka
Houbová smetanová omáčka
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová škvarková pomazánka
Houbová škvarková pomazánka
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio
Houbové batůžky z listového těsta
Houbové batůžky z listového těsta
Houbové bramboráčky
Houbové bramboráčky
  • Recepty.cz
  • Houbová žemlovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact