• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbová "svíčková"
Napište svůj komentář k receptu

Houbová "svíčková"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová "svíčková"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • houby čerstvé nebo sušené
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • smetana
    • cukr
    • hladká mouka (vařím od oka, proto neuvádím množství)

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a restujeme do zlatohněda, přidáme asi 1 lžíci cukru a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a vaříme až je zelenina měkká. Pak přidáme smetanu smíchanou s trochou mouky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme slité houby a dochutíme. Omáčku nemixujeme, jen vybereme koření.
2
Podáváme s houskovým knedlíkem. Houby zcela nahradí maso. Doporučuji vyzkoušet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová směs se zeleninou na topinky, tortilly...

Houbová směs se zeleninou na topinky,…

Houbová pánev s řepou

Houbová pánev s řepou

Houbová omáčka s vdolky

Houbová omáčka s vdolky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal | 29. 11. 2010 18:32

    miluji svíčkovou,hned vyskouším :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • zdenek andel | 27. 1. 2009 18:58

    Maruško Pospíšilová, svíčková k sekané se dělá stejně, jako k houbám. Musí se dát trochu silnější hovězí vývar a dávám více celeru.Na houbovou svíčkovou nakládám houby na kyselo, ale dávám pěkně tvrdé a půlené, nebo celé, jak se vejdou do sklenice.

  • jajda | 9. 4. 2008 21:39

    Rozmixovat klidně můžete a pak nemusíte už zahušťovat moukou. To už je na každým, jak to má radší. Já preferuji větší kousky zeleniny.

  • Kamil Krybus | 4. 4. 2008 20:37

    Obrátil bych pořadí restování. Napřed zelenina, pak cibule, pak karamel, pak vývar (vody je pro hovězí, ne?) a nakonec jak říká Marie žádná mouka, ale rozmixovat. A to koření dej do vajíčka na čaj a nemusíš ho hledat. Jinak dobrý, tak houby dělávala moje máma. K tomu vejce natvrdo a knedlík.

  • Romana Marešová | 3. 4. 2008 17:44

    no bomba brzy to zkusím v mrazáku mám plno hub:o)

  • Marie Pospíšilová | 3. 4. 2008 07:44

    Nojo, svíčková, houbičky... určitě vyzkoušíme. Jen se ptám, proč zahušťovat moukou a nerozmixovat zeleninu? Do rozmixované šťávy již mouka není zapotřebí a šťáva je i chutnější. Dokonce jsem někde četla recepis na svíčkovou z mletého masa... taková sekaná ála svíčková. Jen ho najít :(

  • Jay | 2. 4. 2008 20:42

    Tak to okamžitě vyzkouším! Miluju houby i svíčkovou! A dohromady...? To musí být "žrádlo":-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z hub Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Hladká mouka Houby Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Pizza na plech

Pizza na plech

Housky

Housky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Friulské frico

Friulské frico

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

194
Dýňová tortila
Dýňová tortila
139
Máslové řízky
Máslové řízky
123
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
111
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
64
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Houbová "svíčková"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact