• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbová "svíčková"
Napište svůj komentář k receptu

Houbová "svíčková"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová "svíčková"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • houby čerstvé nebo sušené
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • smetana
    • cukr
    • hladká mouka (vařím od oka, proto neuvádím množství)

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a restujeme do zlatohněda, přidáme asi 1 lžíci cukru a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a vaříme až je zelenina měkká. Pak přidáme smetanu smíchanou s trochou mouky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme slité houby a dochutíme. Omáčku nemixujeme, jen vybereme koření.
2
Podáváme s houskovým knedlíkem. Houby zcela nahradí maso. Doporučuji vyzkoušet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová omáčka s vdolky

Houbová omáčka s vdolky

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová směs se zeleninou na topinky, tortilly...

Houbová směs se zeleninou na topinky,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal | 29. 11. 2010 18:32

    miluji svíčkovou,hned vyskouším :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • zdenek andel | 27. 1. 2009 18:58

    Maruško Pospíšilová, svíčková k sekané se dělá stejně, jako k houbám. Musí se dát trochu silnější hovězí vývar a dávám více celeru.Na houbovou svíčkovou nakládám houby na kyselo, ale dávám pěkně tvrdé a půlené, nebo celé, jak se vejdou do sklenice.

  • jajda | 9. 4. 2008 21:39

    Rozmixovat klidně můžete a pak nemusíte už zahušťovat moukou. To už je na každým, jak to má radší. Já preferuji větší kousky zeleniny.

  • Kamil Krybus | 4. 4. 2008 20:37

    Obrátil bych pořadí restování. Napřed zelenina, pak cibule, pak karamel, pak vývar (vody je pro hovězí, ne?) a nakonec jak říká Marie žádná mouka, ale rozmixovat. A to koření dej do vajíčka na čaj a nemusíš ho hledat. Jinak dobrý, tak houby dělávala moje máma. K tomu vejce natvrdo a knedlík.

  • Romana Marešová | 3. 4. 2008 17:44

    no bomba brzy to zkusím v mrazáku mám plno hub:o)

  • Marie Pospíšilová | 3. 4. 2008 07:44

    Nojo, svíčková, houbičky... určitě vyzkoušíme. Jen se ptám, proč zahušťovat moukou a nerozmixovat zeleninu? Do rozmixované šťávy již mouka není zapotřebí a šťáva je i chutnější. Dokonce jsem někde četla recepis na svíčkovou z mletého masa... taková sekaná ála svíčková. Jen ho najít :(

  • Jay | 2. 4. 2008 20:42

    Tak to okamžitě vyzkouším! Miluju houby i svíčkovou! A dohromady...? To musí být "žrádlo":-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z hub Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Hladká mouka Houby Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Žravé řezy

Žravé řezy

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

165
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
36
Domácí kečup
Domácí kečup
36
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
35
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Letní bramboračka s rajčaty
Letní bramboračka s…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Nelly Furtado to roztočila: Žhavá show!

Nelly Furtado to roztočila: Žhavá show!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Houbová "svíčková"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact