• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbová smetanová omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Houbová smetanová omáčka

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 43
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová smetanová omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      miska hříbky nakrájené na 1,5 - 2 cm velké kousky
    • 6
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • sůl
    • 1
      kelímek smetana
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 4
      lžíce ocet
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce nalejte vodu (cca 1 - 1,5 litru), přidejte bobkový list, kuličky pepře, 2 větší špetky soli a nakrájené a očištěné houby. Krátce povařte (10 minut).
2
Mouku si rozmíchejte ve vodě a omáčku zahustěte, povařte, míchejte, aby se nepřipálila, a pak přilijte kelímek smetany. Dochucujeme cukrem, solí a octem (jako koprovou omáčku). Podle chuti můžete dát méně/více cukru i octa.
3
Podáváme s vařenými brambory.
4
Na obrázku je omáčka trošku tmavší, než by měla vyjít vám, protože jsem přidala trochu sušených hub.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová omáčka smetanová

Houbová omáčka smetanová

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bugyna | 28. 9. 2016 08:18

    V receptu není napsáno množství mouky...Kde jste vzala že tam je 10lžic mouky.. Je tam povařte 10 min.! Nejdříve si to pořádně přečtěte a pak kritizujte !!! Nebo sem dejte lepší recept...

  • Marcela | 15. 6. 2014 14:25

    Autorce doporučuji přehodnotit množství mouky, dala jsem polovic a i to bylo až moc. Hub bych zase dala o dost víc. Možná kdyby se množství napsalo v dekách, bylo by to i dobré. Každá máme asi jinou misku a lžíci.

  • cccGlenisla | 12. 11. 2013 13:20

    Komu to přijde příliš, ať si dá té mouky méně. Prostě někdo rád omáčku hustší, někdo řidší. (Takoví podle vzoru mladí. Tedy měkké í. Pokud jste tedy nemyslela nějakého muže.)

  • Iva | 9. 11. 2013 21:41

    "Takový" co musí denně vařit ví, co udělá litr vody a 10 lžic mouky. Když vám chutná, pak vám to jedině přát. Já bych to nejedla taky a vařit to skutečně ani nemusím.

  • cccGlenisla | 9. 11. 2013 21:09

    To se vždycky najdou takoví, co to nevyzkoušeli a ani neochutnali, ale přesně ví, jak to bude vypadat a že to určitě nemůže chutnat dobře. :-| Já jsem zkusila dát 3 lžíce cukru a octu necelé dvě a pak jsem podle chuti přidávala. Chutnalo nám to. Děkuji za recept.

  • Jana | 28. 9. 2013 20:16

    Nezlobte se, ale 10lžic mouky do 1,5l vody, to musí být kyt. Ten cukr, to samé. Najděte si jiný recept.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 28. 9. 2013 00:07

    neupsal, omáčka má být sladkokyselá - jako koprovka... u nás se vždycky takhle dělala, a návštěvy si vždycky chtěly odnést recept... opravdu je tam víc cukru a zahustit se to musí taky, pokud máte větší množství té omáčky, potřebujete i větší množství mouky... když toho dáte míň, budete mít bud hustou polívku nebo řídkou omáčku.. Z nás dvou to vypadá, že jste to nevařila vy, ale když vám tam toho přijde moc, dejte si tam toho míň - co vám mám na to jako říct

  • Zuzana | 27. 9. 2013 18:32

    Buď se autor upsal nebo má hodně zvláštní chutě.Šest lžic cukru a deset lžic mouky,to vypadá spíš na sladkou houbovou kaši.Vařili jste to vůbec?Zdá se,že ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Smetanová
Pokrmy Ostatní Z hub Zálivky a omáčky Srpen Září Říjen Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr krupice Hladká mouka Hříbky Ocet Pepř celý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
13
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Houbová směs na topinky
Houbová směs na topinky
Houbová směs s Gothajem
Houbová směs s Gothajem
Houbová směs se zeleninou na topinky, tortilly...
Houbová směs se zeleninou na topinky,…
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová staročeská pečínka s bramborem
Houbová škvarková pomazánka
Houbová škvarková pomazánka
Houbová žemlovka
Houbová žemlovka
  • Recepty.cz
  • Houbová smetanová omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact