• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Houbová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 126
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová polévka
Houbová polévka
Houbová polévka
Houbová polévka
Houbová polévka
Houbová polévka
Houbová polévka
Houbová polévka
Houbová polévka
Houbová polévka
Houbová polévka
Houbová polévka
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g brambory
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      l voda
    • 400
      g čerstvé houby
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 300
      ml zakysaná smetana
    • 1
      špetka drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby.

RADA: Jak na voňavé sušené houby?

2
Plátky hub osmahneme na másle spolu s nakrájenou cibulí a dáme vařit k bramborám. Když jsou brambory téměř měkké, zahustíme polévku kysanou smetanou, dobře promíchanou s moukou a polévku ještě povaříme.

RADA: Jak na silný vývar?

3
Podle chuti osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbová polévka s pižlami

Houbová polévka s pižlami

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Houbová polévka s pohankou

Houbová polévka s pohankou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomik | 21. 11. 2015 17:26

    Výborné ;-) :-) <3

  • Srebs | 21. 5. 2015 14:30

    Aby nechutnala skvělě, když vaříte z MASOXU, který je okořeněný chemikáliema. Jak můžete vařit z takové sračky? neumíte udělat vývar??? :-$

  • Mirka | 15. 4. 2015 10:30

    Se smetanou už je to spíš kulajda :-)

  • Viky | 1. 9. 2014 10:33

    Dělám ji bez brambor, ale přidávám někdy nové koření a bobkový list a samozřejmě pepř, sůl.. Taky nemá chybu a má zase jiný rozměr.

  • Hana Jančálková | 6. 5. 2010 09:58

    Hmmmmmm..vypada dobře..určitě zkusím..

  • JirkaT | 27. 9. 2007 12:13

    Doopravdy dobra polivecka..Diky za recept..

  • Radka Kmentová | 18. 9. 2007 10:24

    Ja si nejdriv udelam cibulovou jisku na masle, zaleju vodu, pridam nakrajene houby, brambory, koreni, masox a hotovka. Voni a chutna skvele.

  • Petra | 5. 9. 2007 14:21

    Dobrá, jen jsem neměla kysanou smetanu, tak jsem dala sladkou a super. A ještě jsem tam přidala jeden bujónek. Mňamka

  • Tomas Hafan | 5. 7. 2007 16:06

    Musím říct že do včerejška, kdy jsem si udělal zdejší bramboračku s houbami jsem nevařil a ani vařit neuměl, ale podle těhle receptů se za 1) dobře vaří, za 2) jídlo je výborný, žádnej číňan nebo pytlíkačky co jsem pojídal do teď. A k téhle houbovce, udělal jsem jí podle receptu a teď jí tu pojídám a je vynikající !!!

  • Eva P. | 23. 2. 2007 20:38

    Polevka z mého detstvi. Ted ji delavam stejne, jenom k bramboram pridavam kostku masoxu, davam smetanu nebo slehacku a nakonec pridavam rozslehané vajicko.Vyborna !

  • Andra | 31. 1. 2007 08:56

    Trošku som zmenila postup, najprv som opražila hríby na cibuľke a zemiaky som pridala až neskôr. Pridala som 1 kocku kuracieho bujónu, dochutila som vegetou a troškou cukru. Smotanu som použila podľa receptu - kyslú. Polievka je výborná a všetkým nám veľmi chutila.

  • Pet | 25. 11. 2006 14:08

    Polévka je velmi chutná a hlavně jednoduchá na připravu. Přikláním se k radě přidat do kysané smetany cukr - polévka je pak "jemnější". Hrudky ze smetany se po ohrati skutecne ztrati. Drcený kmín je jednoznačně lepší než celý.

  • Calioppe | 21. 8. 2006 21:27

    ta kysaná smetana se tam vůbec nehodí,ač má být houbová polévka nakyslá, lepší použít normální smetanu popř. kysanou smetanu+cukr

  • Ewik | 3. 1. 2006 20:39

    Myslím že je moc dobrá majoránka a taky může být sušěná petrželka. Pro barvičku dávám svoji oblíbenou mrkev na kostičky nakrájenou.Pro lepší chuť dávám drcený kmín(půl až celou čajovou lžičku-podle množství polévky) do hub s cibulkou,když je smažím..Má to pak výraznější chuť.

  • lucie | 10. 12. 2005 00:50

    polevka je docela dobra. jen ji trochu chybi chut. muzete poradit nejake bylinky nebo zeleninu, ktera by ji tu chut dodala? dekuji..jinak je velice jednoducha. hrudky z kysane smetany se po ohrati ztrati.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Houbová
Pokrmy Polévky Z hub Oběd Vaření Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé houby Cibule Drcený kmín Hladká mouka Máslo Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pleskačky

Pleskačky

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
15
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
14
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Houbová paštika
Houbová paštika
Houbová pizza
Houbová pizza
Houbová pohanka - pohankový kuba
Houbová pohanka - pohankový kuba
Houbová polévka - Kalábrijská
Houbová polévka - Kalábrijská
Houbová polévka II.
Houbová polévka II.
Houbová polévka s pižlami
Houbová polévka s pižlami
  • Recepty.cz
  • Houbová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact