• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbová čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Houbová čalamáda

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 27
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g cibule
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 0,25
      l kečup - jemný nebo 250 g rajského protlaku
    • 1
      kg paprika
    • 2
      kg houby
  • Nálev
    • 60
      g sůl
    • 2
      dl voda
    • 4
      dl ocet
    • 6
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř mletý
    • 6
      ks bobkový list
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Nálev připravíme smícháním cukru, soli, vody octa a koření - vše 5 minut povaříme. Vše smícháme a dáme do sklenic. Zavaříme 20 minut při 85 °C.

RADA: Tip na nakládané dobroty k pivu i vínu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ilonkaa | 28. 9. 2013 19:35

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka <3

  • ilonkaa | 28. 9. 2013 19:35

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka

  • Ivushka1502 | 20. 9. 2013 10:37

    dělala jsem, měla jsem hodně hub, tak jsem chtěla vyzkoušet něco nového. Z opatrnosti jsem dělala poloviční dávku a letím na houby, protože musím přidělat. Je to fakt dobrý, neměla jsem hřebíček, ale myslím, že to nevadí.

  • Kateřina | 21. 7. 2011 21:45

    Úžasná čalamáda - specielně dáte-li místo 5ti pepřů lžičku barevného pepře, a použijete-li olvový olej do nějž rozmixujete 2 malé feferónky. Slabšíé nátury 1 i

  • Hana T. | 26. 7. 2008 23:18

    Tento receptík jsem vyzkoušela a dávám za jedna. :) Jen jsem dala o trochu více kečupu, vynikající záležitost. Kyselé akorát.

  • Ladislava Beranová | 4. 9. 2006 22:18

    Kyselost nálevu i jeho množství je optimální, protože je potřeba aby nebyla příliš tekutá.Tato čalamáda se totiž používá jako příloha k masu, nebo na topinky či špagety a je vynikající.Mám podobný recept:1 3/4 kg hub,6O dkg cibule,1 kg paprik,15 dkg cukru,O,5 kg rajs.protlaku,1 celý ostrý kečup,1/4 l sluneč. oleje (olivový).Nálev: 2 dcl octa,1 dcl vody,5 dkg soli,4 hřebíčky,5 pepř. kuliček,5 nového koření Vše nakrájíme nadrobno,přidáme kečup, protlak a olej a promícháme s teplým nálevem.Necháme do druhého dne,potom plníme do sklenic a zavařujeme

  • Karel Marek | 29. 8. 2006 17:14

    Pouze 2 dl vody na 4 dl octa se mi zdá málo, to by bylo asi příliš kyselé a také by bylo málo nálevu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Nakládané houby Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Oběd Večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Houby Hřebíček Kečup - jemný Ocet Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Hummus

Hummus

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

42
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
23
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Margotkové řezy
Margotkové řezy
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny III.
Houbařské těstoviny III.
Houbová bramboračka
Houbová bramboračka
Houbová drť
Houbová drť
Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová kýta s pórkem
Houbová kýta s pórkem
  • Recepty.cz
  • Houbová čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact