• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbová čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Houbová čalamáda

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 66
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g cibule
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 0,25
      l kečup - jemný nebo 250 g rajského protlaku
    • 1
      kg paprika
    • 2
      kg houby
  • Nálev
    • 60
      g sůl
    • 2
      dl voda
    • 4
      dl ocet
    • 6
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř mletý
    • 6
      ks bobkový list
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Nálev připravíme smícháním cukru, soli, vody octa a koření - vše 5 minut povaříme. Vše smícháme a dáme do sklenic. Zavaříme 20 minut při 85 °C.

RADA: Tip na nakládané dobroty k pivu i vínu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ilonkaa | 28. 9. 2013 19:35

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka <3

  • ilonkaa | 28. 9. 2013 19:35

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka

  • Ivushka1502 | 20. 9. 2013 10:37

    dělala jsem, měla jsem hodně hub, tak jsem chtěla vyzkoušet něco nového. Z opatrnosti jsem dělala poloviční dávku a letím na houby, protože musím přidělat. Je to fakt dobrý, neměla jsem hřebíček, ale myslím, že to nevadí.

  • Kateřina | 21. 7. 2011 21:45

    Úžasná čalamáda - specielně dáte-li místo 5ti pepřů lžičku barevného pepře, a použijete-li olvový olej do nějž rozmixujete 2 malé feferónky. Slabšíé nátury 1 i

  • Hana T. | 26. 7. 2008 23:18

    Tento receptík jsem vyzkoušela a dávám za jedna. :) Jen jsem dala o trochu více kečupu, vynikající záležitost. Kyselé akorát.

  • Ladislava Beranová | 4. 9. 2006 22:18

    Kyselost nálevu i jeho množství je optimální, protože je potřeba aby nebyla příliš tekutá.Tato čalamáda se totiž používá jako příloha k masu, nebo na topinky či špagety a je vynikající.Mám podobný recept:1 3/4 kg hub,6O dkg cibule,1 kg paprik,15 dkg cukru,O,5 kg rajs.protlaku,1 celý ostrý kečup,1/4 l sluneč. oleje (olivový).Nálev: 2 dcl octa,1 dcl vody,5 dkg soli,4 hřebíčky,5 pepř. kuliček,5 nového koření Vše nakrájíme nadrobno,přidáme kečup, protlak a olej a promícháme s teplým nálevem.Necháme do druhého dne,potom plníme do sklenic a zavařujeme

  • Karel Marek | 29. 8. 2006 17:14

    Pouze 2 dl vody na 4 dl octa se mi zdá málo, to by bylo asi příliš kyselé a také by bylo málo nálevu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Nakládané houby Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Oběd Večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Houby Hřebíček Kečup - jemný Ocet Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Hummus II.

Hummus II.

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

416
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
94
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
31
Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem
Špagety s rukolou…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny III.
Houbařské těstoviny III.
Houbová bramboračka
Houbová bramboračka
Houbová drť
Houbová drť
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s rajčaty
Houbová hovězí kližka na smetaně
Houbová hovězí kližka na smetaně
  • Recepty.cz
  • Houbová čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact