• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Horké maliny
Napište svůj komentář k receptu

Horké maliny

autor: 1982Petula
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 40
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Horké maliny
Horké maliny
Horké maliny
Horké maliny
Horké maliny
Horké maliny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 200
      g maliny čerstvé nebo mražené
    • 1
      dl griotka

Postup přípravy receptu

1
V rendlíku necháme rozpustit máslo, do něj přidáme cukr, který začne karamelizovat. Pomalu mícháme, aby se cukr nepřichytil a hodně neztmavl. K rozpuštěnému cukru nasypeme maliny a opatrně mícháme. Přidáme čerstvou citronovou šťávou a ohříváme, dokud nejsou maliny horké. Potom přilijeme připravenou griotku, necháme přihřát a sejmeme z ohně. Teď již mícháme velmi opatrně, aby se maliny úplně nerozpadly.

RADA: Rychlý dezert do 20 minut: Čokoládová pěna, panna cotta i kokosky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Kiwi-malina smoothie

Kiwi-malina smoothie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tommy Howinday | 3. 7. 2016 17:43

    Kdybych si tak přečetl komentáře pod receptem :-) Šťáva z jednoho citronu je fakt moc. Takový škleb jsem dlouho nevytvořil. A to malin bylo asi kilo. Rozhodně se nesnazte utáhnout tu kyselost pomocí cukru :-! To mě taky malém zabilo. A kyselost zůstala. Nejlepší je nasypat tam trochu jedlé sody. Pěkně se to zneutralizuje. Ale ta sladkost tam prostě zůstane. Od těch dob už cukr nechci vidět. Zredil jsem to mlékem a udělal si z toho parádní koktejl. To je vše, co se s tím dalo udělat. Takže citron a cukr bacha! ;-)

  • robert | 4. 3. 2016 13:11

    jsem rád, že nemusím běžet pro griotku :-)

  • Nikyss | 21. 12. 2014 15:16

    Super recept.. citrónu stačí pár kapek.. ale citronku ee, rač citrón.. griotka být ani nemusí, ani nic jiného, zbytečně drahé :) jinak opravdu vynikající ;)

  • vw | 20. 7. 2014 17:51

    Recept dobrý, jenom dvě lžíce citronu je moc (citronku nebrat). Zvlášť když jsou maliny kyselší. Griotku můžete nahradit dobrou slivovicí, je to taky dobré.

  • aaa26 | 1. 1. 2014 12:23

    :-S <:-) <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-P ;-) :-( :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Dopolední svačina Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Griotka Maliny Máslo

Veganské lívance: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Čínská rýže

Čínská rýže

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Veganské lívance: Deník veganky

Poslední sledované recepty

128
Dýňová tortila
Dýňová tortila
116
Máslové řízky
Máslové řízky
80
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
77
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
43
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Horká čokoláda se šlehačkou
Horká čokoláda se šlehačkou
Horké jablko se zázvorem a skořicí
Horké jablko se zázvorem a skořicí
Horké kakao
Horké kakao
Horké zázvorové smoothie s mrkví
Horké zázvorové smoothie s mrkví
Hornický guláš
Hornický guláš
Hořčicová krkovička a zelný salát s dipem
Hořčicová krkovička a zelný salát s…
  • Recepty.cz
  • Horké maliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact