• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Horké čokoládové suflé
Napište svůj komentář k receptu

Horké čokoládové suflé

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Horké čokoládové suflé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 6 kusů:
    • 2
      lžíce mleté mandle
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 4
      lžíce kávový likér
    • 2
      lžička hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce žloutky a bílky oddělené
    • máslo na vymazání formiček
  • Na polevu:
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce kávový likér
    • vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Rozehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. 6 formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymastěte máslem a vysypte drcenými mandlemi. Do mísy nalámejte čokoládu a zalijte ji kávou nebo likérem. Čokoládu roztavte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (2-2 a 1/2 min. na střední výkon), promíchejte, aby vnikla hladká a lesklá hmota. Nechte ji trochu vychladnout. Do rozpuštěné čokolády zamíchejte mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků ušlehejte hustý sníh a postupně do něj zapracujte zbylý cukr, aby vzniklo lesklé sněhové těsto. To pak zamíchejte do čokoládové směsi - nejlépe po několika dávkách a velmi opatrně, abyste co nejvíc zachovali drahocennou lehkost. Rozdělte směs do formiček nebo hrnečků. Vložte do trouby a pečte 15-20 min., aby malé nákypy správně vyběhly a měly na omak pevnou kůrku. Pokud je po téhle době povrch ještě měkký, pečte ještě 5 min.
2
Mezitím připravte polevu. Čokoládu rozlámete nebo nasekejte, do menšího rendlíku nalijte smetanu a nechte ji dojít k varu. Stáhněte plamen a do horké smetany přidejte čokoládu. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs. Nakonec přilijte kávu nebo některý z likéru a už dále nevařte. Při podávání můžete vršek suflé rozlomit, ale nemusíte a do pukliny vpravit lžící zmrzliny a přelít ji trochou horké čokoládové polevy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Snadné čokoládové suflé

Snadné čokoládové suflé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 24. 8. 2007 08:00

    Souhlasím s Adél ,proč ho nenapsat když je vyzkoušený a je chutný.Ne každý odbírá Apetit.Ruku na srdce,kdo by vymyslel takovýto recept musel by být cukrář!

  • Adél | 23. 8. 2007 13:39

    chtěla bych se paní Maršálkové zastat, já myslím, že je tady spousty a spousty receptů, které jsem doslova opsané ať už z časopisu, knížky apod.. A proč ne? Když nějaký recept vyzkouším a jsem s ním spokojená, proč ho "neopsat" dál? :-)

  • Aljuska | 23. 8. 2007 11:33

    Tak opsat recept dokaze fakt kazdy! Kdyby "autorka" alespon uvedla, ze to do slova a do pismene okopirovala z Apetitu, nebo se nepysnila pod receptem svym jmenem...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Soufflé
Moučníky Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Kávový likér Máslo Mleté mandle Smetana ke šlehání Vanilková zmrzlina Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Věnečky

Věnečky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

65
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
35
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
28
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
26
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
23
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Horké čokoládové suflé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact